Kūdikį į šulinį įmetusi šakietė išgirdo nuosprendį

sulinys
Nuotr. Už tai, kad praėjusių metų vasarį Karolina Adomaitytė į šulinį įmetė savo sūnelį, teismas jai skyrė penkerius metus nelaisvės.


Kauno apygardos teismas praėjusį penktadienį paskelbė nuosprendį 20-metei Karolinai Adomaitytei, Šakių rajone, Papartynų kaime, 2016 metų vasarį į šulinį įmetusiai 7 mėnesių sūnelį. Už pasikėsinimą nužudyti vaikelį ji pripažinta kalta, teismas jai skyrė 5-erių metų laisvės atėmimą. Tai švelnesnė atsakomybė nei minimali 8-erių metų bausmė.
 
Jauna moteris buvo suimta teismo salėje. Nuosprendžio ji laukė būdama laisvėje. K. Adomaitytė už sūnaus gydymą privalės sumokėti ligonių kasoms 280 eurų. Išklausyti nuosprendžio atvykusi K. Adomaitytė su žurnalistais nebendravo, sėdėjo nuleidusi galvą.  Ji nesitikėjo, jog bus suimta teismo salėje – atėjo tik nešina nedidele moteriška rankine, nepasiėmusi didesnės mantos. Prokuroras Andrius Kiuršinas, sakydamas per ankstesnį posėdį baigiamąją kalbą, siūlė įkalinti K. Adomaitytę 8-eriems metams.

Kol kas neaišku, ar prokuroras skųs teismo sprendimą ir prašys griežtesnės bausmės, – sprendimas bus priimtas įsigilinus į nuosprendžio motyvus. Psichiatrinės ekspertizės metu buvo nustatyta, kad jauna motina suvokė savo veiksmus ir yra pakaltinama.

K. Adomaitytės advokatė Angelė Fominienė prašė nesiųsti jos į kalėjimą, taikyti Baudžiamojo kodekso 62 straipsnį, pagal kurį galima skirti švelnesnę bausmę, nei numato įstatymai. Pasikėsinimu nužudyti kūdikį kaltinama moteris per ankstesnius posėdžius ne kartą apsiverkė – ji tvirtino, jog labai gailisi dėl šiurpaus poelgio. Jauna motina neslėpė bijanti kalėjimo. Prieš vieną teismo posėdį K. Adomaitytė buvo pabėgusi – tąsyk jį teko atidėti. Pasak A. Fominienės, nepaisant padaryto sunkaus nusikaltimo, motinai netikslinga atimti laisvės. Į depresiją puolusiai jaunai moteriai kalėjimas gali tik dar labiau pakenkti.

Berniukas šiuo metu auga Šakių vaikų globos namuose, motinai uždrausta su juo matytis.

K. Adomaitytė į šulinį savo sūnų įmetė praėjusių metų vasario mėnesį, bet vaikas išgelbėtas laiku į pagalbą atskubėjusio kaimyno. Tiesa, jį, šaukdama, kad nužudė savo vaiką, iškvietė pati K. Adomaitytė. Jauna moteris aiškino nenorėjusi auginti mažylio, o gimdžiusi, nes taip liepė mama, be to, prisidėjo ir kitos bėdos: merginą paliko kūdikio tėvas, draugė jos vardu prisiėmė greitųjų kreditų, slėgė skurdas, emocinės bėdos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.