Per savaitę rado penkis sprogmenis

Praeitą savaitę įvairiose rajono vietose rasti net penki sprogmenys, kuriuos išminuotojai sėkmingai neutralizavo.

Gegužės 3 d. pavakarę buvo gautas pranešimas apie Žvirgždaičių seniūnijos Bartkų kaime rastą sprogmenį. Atvykę Juozo Vitkaus Inžinerijos bataliono Kauno skyriaus išminuotojai Antrojo pasaulinio karo laikų 75 mm artilerijos sviedinį sunaikino radimo vietoje.
 
Gegužės 5 d. specialiosios tarnybos net du kartus vyko į sprogmenų radimo vietas. Apie 9 val. ryto atvykę išminuotojai į Šakių seniūnijos Vilkeliškių kaimą nustatė, kad rasta 82 mm karo laikų minosvaidžio mina, ji buvo sunaikinta vietoje.

Tos pačios dienos popietę išminuotojai Kudirkos Naumiesčio seniūnijos Turčinų kaime rastą Antrojo pasaulinio karo 81 mm minosvaidžio miną taip pat sunaikino vietoje.

Gegužės 6 d. apie 12 val. buvo gautas dar vienas pranešimas apie laukuose rastą daiktą, panašų į sprogmenį. Išminuotojams vėl teko vykti į Kudirkos Naumiesčio seniūnijos Turčinų kaimą, rastos net dvi Antrojo pasaulinio karo laikų 82 mm minosvaidžio minos buvo sunaikintos vietoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.