Profesinę šventę ir jubiliejų minėjo rajono ugniagesiai

ugniagesiai flarijonas
Nuotr. Minėdami profesinę šventę, rajono ugniagesiai gelbėtojai iškilmingai atžygiavo į miesto skverą.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ  

Gegužės 4-ąją rajono ugniagesiai gelbėtojai minėjo savo profesinę šventę – šv. Florijono, gaisrų sergėtojo, dieną ir Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) įsteigimo 20-ties metų jubiliejų. Tradiciškai už ugniagesius buvo aukojamos šv. Mišios, apdovanoti nusipelnę ugniagesiai gelbėtojai, pasidžiaugta vaikų piešiniais.

Šv. Mišios už šios profesijos atstovus buvo aukojamos Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje. Po Mišių iškilminga eisena ugniagesiai gelbėtojai atžygiavo į miesto skverą, kur juos pasitiko Šakių Kultūros centro pučiamųjų instrumentų orkestras ir gausiai susirinkę šventės žiūrovai.

Šv. Florijonas laikomas susijusių su ugnimi profesijų – ugniagesių, kepėjų, kalvių, metalurgų, kaminkrėčių – globėju. Šakių ugniagesiai gelbėtojai šią dieną nusprendė paminėti ir kitą šventę – prieš 20 metų (1997 metų sausio 10 d.) buvo įsteigta Šakių miesto sukarinta priešgaisrinė dalis. Tais pačiais metais vasario mėnesį buvo rekonstruotas priešgaisrinės tarnybos pastatas, kuris traukia akį savo stilinga architektūra ir išdidžiai saugo mūsų miestą nuo gaisrų ir nelaimių.

„Sveikinu čia visus susirinkusius ugniagesius gelbėtojus ir linkiu, kad visada stengtumėtės ir Dievas jums padėtų vykdyti savo šūkį – „Dievui garbė, artimui pagalba“, – kreipėsi Marijampolės apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (APGV) viršininkas, vidaus tarnybos pulkininkas Vidas Barauskas. Už nuopelnus valstybinei priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pasižymėjimo ženklu – Ugniagesio gelbėtojo žvaigžde jis apdovanojo vidaus tarnybos puskarininkį Povilą Olensevičių (Šakių PGT budinčios pamainos ugniagesį gelbėtoją). Padėkos už pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą buvo įteiktos vidaus tarnybos majorui Gintarui Ščajevui (Šakių PGT Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio viršininkui), vidaus tarnybos kapitonui Rolandui Pavalkiu (Šakių PGT Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio vyresniajam inspektoriui) bei Edmundui Grajauskui ir Egidijui Jociui (Šakių rajono savivaldybės Barzdų seniūnijos Barzdų savanorių ugniagesių komandos savanoriams ugniagesiams gelbėtojams).

„Noriu padėkoti visiems ugniagesiams už jūsų atsidavimą darbui, kai gelbėjate žmonių, valstybės turtą ir gyvybes. Linkiu neblėstančio ryžto“, – kalbėjo laikinai mero pareigas einantis Juozas Puodžiukaitis. Jis kartu su Šakių rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininku Gintautu Vedegiu padėkos raštus profesinės šventės ir asmeninių jubiliejų proga įteikė 13 Šakių rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos ugniagesių gelbėtojų.

Ugniagesius gelbėtojus pasveikinti atvyko gausus būrys svečių. Atvyko daug pastangų, kad būtų sukurta rajono priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, įdėjęs buvęs jos viršininkas Arūnas Tautkevičius, jis pasidžiaugė jaunėjančiu Šakių ugniagesių gelbėtojų kolektyvu bei išgyrė gražiai sutvarkytą miesto skverą. Prie sveikinimų prisidėjo ir pasieniečiai – Rociškių užkardos vadas Darius Martinkevičius ugniagesiams gelbėtojams palinkėjo, kad tarnyboje niekada nepritrūktų drąsos, ryžto bei ištvermės.

Šakių rajono miškininkai Marijampolės, Vilkaviškio bei Šakių priešgaisrinėms tarnyboms įteikė po ąžuoliuką, kurį šakiečiai po šventės pasodino prie Šakių PGT pastato. Kolegos jurbarkiečiai palinkėjo ir toliau gražaus bendradarbiavimo.

„Tiek metų buvom kaimynai ir jūs mus atsakingai saugojot. Ir kad iškvietimų turėtumėte kuo mažiau“, – linkėjo Šakių policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis.

Savo darbuotojams ir jų šeimos nariams visokeriopos sėkmės linkėjo ir Šakių PGT viršininkas, vidaus tarnybos pulkininkas leitenantas Virginijus Rekešius.

„20 metų tarnybos. Daug ar mažai? Jeigu lygintume su žmogumi, tai būtų pati branda. Jeigu žiūrėtume į tarnybos amžių, – tai visai nedaug. Sveikinu visus, pasirinkusius nelengvą ugniagesio kelią, linkiu kuo geriausios kloties ir kad visus lydėtų vienybė“, – kalbėjo V. Rekešius, dėkojo visiems, prisidėjusiems prie šventės organizavimo.

Švęsti šv. Florijono dieną susirinko ir gausus būrys jaunimo. Kaip pasakojo Šakių PGT Valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio vyresnis inspektorius R. Pavalkis, jau 15 metų yra organizuojamas piešinių konkursas, kur jaunieji ugniagesių draugai kviečiami piešti priešgaisrine tematika. Šiais metais konkursui buvo pristatyta 326 piešiniai, keturi rašiniai ir du kompiuterinės grafikos darbai, o šventės metu visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais. Rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Elvydas Pauliukėnas padėkos raštą įteikė R. Pavalkiui, dėkodamas už jaunimo skatinimą domėtis gaisrininko profesija, už renginių ir konkursų organizavimą rajono mokyklų mokiniams.

Po sveikinimų visi buvo pakviesti pasižiūrėti ugniagesių gelbėtojų parodomosios programos (lengvojo automobilio karpymo) bei pasivaišinti ugniagesių koše.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.