Prasidėjus naujiems mokslo metams – didesnis policijos dėmesys

Prasidedant naujiems mokslo metams, suintensyvėja pėsčiųjų, ypač moksleivių, dviratininkų ir automobilių eismas. Šakių rajono policijos pareigūnai, siekdami užtikrinti, kad kuo mažiau nepilnamečių asmenų nukentėtų eismo įvykiuose, rugsėjo mėnesį vykdys prevencines priemones.

Kaip informavo Šakių bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė, rajono policijos komisariato pareigūnai ypatingą dėmesį skirti žada eismo saugumo užtikrinimui.
 
Siekdami užtikrinti mokinių saugumą kelionės į mokyklą ir atgal metu, rugsėjo pirmomis dienomis policijos pareigūnai budės prie pėsčiųjų perėjų, esančių šalia mokyklų, ir pagrindinėse Šakių miesto bei miestelių sankryžose. Taip pat vykdys ir kitas eismo saugumui skirtas priemones: tikrins transporto priemonių vairuotojų girtumą ir apsvaigimą nuo narkotinių ar kitų psichotropinių medžiagų; kontroliuos, kaip mokinius vežančių mokyklinių autobusų vairuotojai ir vaikus lydintys asmenys laikosi Kelių eismo taisyklių (KET) reikalavimų; matuos transporto priemonių greitį; kontroliuos, kaip laikomasi saugos priemonių naudojimosi (saugos diržų, vaiko vežimo automobiliuose tvarkos, naudojimosi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant) taisyklių bei įspėjamųjų signalų rodymą; kontroliuos asmenis, chuliganiškai ar pavojingai vairuojančius transporto priemones; tikrins techninę transporto priemonių būklę; vykdys reidus, kurių metu bus tikrinamos moksleivių ir studentų vairuojamos transporto priemonės.

Šakių policijos komisariatas informavo, kad iki rugpjūčio pirmos dienos Šakių rajone nustatyta 593 KET pažeidę pėstieji ir dviratininkai, 53 neblaivūs vairuotojai, keturi asmenys, pavojingai ar chuliganiškai vairavę transporto priemones, 125 asmenys, kurie pažeidė KET dėl saugos diržų, vaikų vežimo kėdučių, šalmų naudojimo ir kt. Iš viso nustatyti 1 tūkst. 403 Kelių eismo taisyklių pažeidėjai.

Šakių rajono policijos pareigūnai nori atkreipti visų eismo dalyvių dėmesį ir prašo sumažinti transporto priemonių greitį prie pėsčiųjų perėjų, praleisti pėsčiuosius, saugoti kitus eismo dalyvius ir save. Pareigūnai prašo pėsčiuosius eiti per gatvę pėsčiųjų perėjose, o kur jų nėra – eiti per gatvę laikantis KET numatytų taisyklių. Ragina visus eismo dalyvius nebūti abejingus, pranešti apie daromus pažeidimus bendruoju pagalbos telefonu 112.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.