Vyriškis vogė ir smurtavo prieš motiną

Lukšių seniūnijos gyventojui V. S. Šakių rajono apylinkės teismui teko aiškintis dėl dviejų nusikalstamų veikų – vagystės iš lentpjūvės ir smurto prieš motiną.

Kaltinamasis V. S. pasakojo, kad praeitų metų kovo 12 d. naktį jis sugalvojo nueiti į A. P. lentpjūvę ir pavogti medienos skersavimo stakles. Jis žinojo, kur yra laikomi raktai nuo lentpjūvės, nes yra ten anksčiau dirbęs. Nuėjęs atsirakino duris ir įėjęs į vidų pasiėmė medienos stakles „Makita“. V. S. dar bandė pasiimti kitas stakles, bet tos buvo prisuktos prie stalo. Taigi vyriškis iš pastato išėjo išmušęs sienoje tris lentas, nes per duris staklės netilpo. Staklės nebuvo sunkios, todėl vienas jas parsinešė ir paslėpė senosios lentpjūvės pastate kitoje kelio pusėje, už 200 metrų nuo A. P. lentpjūvės, o pats nuėjo pas draugą S. G., kuris patvirtino, kad kaltinamasis V. S. skambino iš jo telefono ir derėjosi, siūlė asmenims parduoti stakles. Vėliau jos buvo išvežtos į Kaišiadorių miestą ir parduotos už 90 eurų. Liudytojas S. G. teismui sakė, kad su kaltinamuoju vagystėje nedalyvavo. Lentpjūvės savininkas A. P. padarytą žalą įvertino 150 eurų.
 
Tuo V. S. nuskaltimai nesibaigė. Birželio vakarą kaltinamais grįžo į savo mamos A. S. namus. Grįžo neblaivus ir paklausė mamos, ar atsirado jos dingę pinigai, nes, pasak kaltinamojo, motina jį rytą apkaltino vagyste, išvadino vagimi, nors jis ir tikino, kad pinigų tikrai neėmė. V. S. žodžiais, jis susinervinęs išėjo į kiemą, nuėjo į sodyboje esantį ūkinį pastatą ir pasiėmė kirvį. Grįžęs į namą, kaltinamasis kirviu trenkė porą kartų į motinos kambario duris. Kaip teigė teismui – iš pykčio, kad jį motina apkaltino pinigų vagyste, motinos pusėn paleido virtinę necenzūrinių žodžių. Jam daužant duris kirviu, motina pabėgo pas kaimyną. Iš smarkuolio kirvį atėmė gretimame kambaryje buvęs jo sesers sūnus R. S. Netrukus atvyko policijos pareigūnai, kurie sulaikė V. S. ir pristatė į Šakių rajono policijos komisariatą. Jam buvo nustatytas 1,45 prom. girtumas.

Liudytojas R. S. teismui pasakojo, kad dėdė nuolatos būna neblaivus, namuose kelia triukšmą, dėl tokių V. S. veiksmų namiškiai gyvena nuolatinėje įtampoje.

Kaltinamasis V. S. teismui sakė, kad gailisi dėl padaryto nusikaltimo ir gali gyventi atskirai nuo valdingos motinos ir kitaip tvarkytis gyvenimą.

Nukentėjusioji motina A. S. pageidavo, kad sūnus būtų iškeldintas ir jam būtų uždrausta prie jos artintis. Moteris dar nurodė, kad psichologinį smurtą ji patiria iš sūnaus kasdien. Moteris nurodė, kad sūnus yra pavojingas, peiliu buvo sužalojęs jos anūką R. S.

Šakių rajono apylinkės teismo lapkričio 17 dienos nuosprendžiu V. S. pripažintas kaltu, padarius abu nusikaltimus. Teismas jam skyrė galutinę dvejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymą atidėjo dvejiems metams. V. S. turės atlyginti nukentėjusiam A. P. patirtą 150 eurų nuostolį dėl staklių vagystės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.