Kad nereiktų eiti pėsčiomis, sėdo į svetimą automobilį

Keturis kartus teistas A. K. stojo prieš teismą, nes susigundė svetimu automobiliu. Už tai jam teismas skyrė lygtinę bausmę.

Griškabūdžio seniūnijos gyventojas, dirbantis, 41-erių A. K., apie praėjusių metų lapkričio 10 d. įvykius teisme pasakojo, kad iš ryto kartu su sugyventine išėjo pas netoliese gyvenantį draugą, iš kurio su sugyventine patraukė pėsčiomis į gretimą kaimą pas seserį. Teisme kaltinamasis A. K. teigė, kad eidami žvyrkeliu šalikelėje juodu pamatė stovintį „Opel“ markės automobilį. A. K. priėjo prie minėto automobilio. Anot jo, automobilyje ir aplink jį žmonių nebuvo, automobilio durelės neužrakintos. Atidaręs jas pamatė, kad užvedimo spynelėje yra rakteliai. Teismui A. K. prisipažino supratęs, jog automobilis jam nepriklauso, pats neturi vairuotojo pažymėjimo, be to, ir sugyventinė ragino automobiliu nevažiuoti, bet jis vis tiek sėdo prie automobilio vairo, liepė sėstis šalia sugyventinei sakydamas, kad tik truputį pavažiuos ir viskas. Nuvažiavo tik apie du kilometrus, kai pamatė jų link atvažiuojantį policijos automobilį. Staiga sustojo ir abu iššokę iš automobilio pradėjo bėgti į laukus, tačiau greitesni pasirodė policijos pareigūnai ir juodu sulaikė.
 
Teisme kaltinamasis A. K. dėl padaryto nusikaltimo gailėjosi, pripažino, kad tiesiog kvailai pasielgė – gal norėjo prieš draugę taip pasirodyti. Teismo prašė neatimti realios laisvės, tvirtino, kad dirba ir mokės baudą, kad turi galiojančių administracinių nuobaudų, o jei bus pasodintas nelaisvėn, praras darbą ir vienintelį pragyvenimo šaltinį.

Kaltinamojo A. K. sugyventinė teisme pridūrė, kad jie būdami draugo kieme matė tolimoje, šalikelėje, vis dar stovintį baltos spalvos automobilį. Tarpusavyje svarstė, kodėl kažkas paliko automobilį tokioje vietoje.

Nukentėjusysis S. J. teismui pasakojo, kad automobilį „Opel Astra“, kurio vertė 100 eurų, lapkričio 10d. ryte iš savo sodybos kiemo nuvilko ant pagrindinio kelio, nes vakare pažįstamas žadėjo tralu nuvežti automobilį į autoservisą remontui. Apie 15 val. jis, būdamas namuose, pro langą pamatė keliu einančius du nepažįstamus žmones, kurie priėję prie jo palikto automobilio staiga į jį įsėdo ir pradėjo važiuoti. Automobilio savininkas iškvietė policiją, sėdo su dviem sūnumis į kitą automobilį ir bandė vytis vagis, tačiau užklimpo, o pavogtas automobilis dingo iš akiračio. Vėliau, pavykus išvažiuoti iš laukų, S. J. pamatė ant kelio stovintį jam priklausantį automobilį, greta jo policijos pareigūnes, kurios buvo sulaikiusios jam nepažįstamą vyrą ir moterį. Nukentėjusysis dėl vagystės pretenzijų nereiškė, nes pavogtas automobilis buvo grąžintas, žala nepadaryta, tačiau nori, kad asmenys, pavogę automobilį, atsakytų įstatymo nustatyta tvarka.

Teismas pripažino A. K. kaltu padarius nusikaltimą ir paskyrė devynių mėnesio laisvės atėmimo bausmę, ją sumažinus trečdaliu, paskirta šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas vieneriems metams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.