Dėl geriausio vardo varžėsi kinologai

kinologai apdovanojimai
Nuotr. Profesionalumu ir patirtimi pasižymėjo jaunesnysis specialistas Žydrūnas Baltrušaitis (kairėje) su tarnybiniu šunimi Coco, užėmęs trečią vietą.


Pagėgių pasienio rinktinėje vykusiose tarnybinių šunų meistriškumo varžybose gerai sekėsi ir mūsų rajono pasieniečiams.
 
Balandžio 24–26 dienomis VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos ruože vykusiose varžybose iš viso dalyvavo 15 kinologų su tarnybiniais šunimis iš Vileikių, Plaškių, Bardinų, Viešvilės, Rociškių, Šilgalių, Kudirkos Naumiesčio, Vištyčio, Kybartų pasienio užkardų bei svečiai iš Klaipėdos policijos.

Šis renginys skirtas prieš dvejus metus tarnybos metu nušautam pasieniečių belgų aviganiui Ramziui atminti.

Rungčių trasos buvo paruoštos Viešvilės užkardos saugomo ruožo miškuose, o keturkojai varžėsi pėdsekystės, daiktų paieškos vietovėje, žmogaus paieškos ir bendro paklusnumo rungtyse bei individualioje įskaitoje.

Pėdsekystės rungtyje mūsų pasieniečių augintiniai prizinių vietų neiškovojo.

Vietovės apieškos rungtyje nepralenkiamas buvo Rociškių užkardos (Sudargo sen.) kinologas Karolis Ambrazevičius su tarnybiniu šunimi Luna, antrą vietą iškovojo Žydrūnas Baltrušaitis iš Šilgalių užkardos (Slavikų sen.) su tarnybiniu šunimi Coco iš Pasienio tarnybos, trečias liko Kudirkos Naumiesčio užkardoje dirbantis Liudas Balčiūnas su Koksu iš Pasienio tarnybos.

Žmogaus paieška buvo atliekama miškingoje teritorijoje. Tarnybinis šuo per 10 min. turėjo aptikti ir garsiu lojimu parodyti visus aptiktus asmenis, jų buvo trys. Šioje rungtyje antra vieta atiteko Šilgalių kinologui Ž. Baltrušaičiui su tarnybiniu šunimi Coco. Antri jie buvo ir bendro paklusnumo rungtyje,  trečią vietą iškovojo L. Balčiūnas su Koksu (Kudirkos Naumiestis).

Susumavus visus rezultatus paaiškėjo, kad pirma vieta šiemet atiteko svečiui iš Klaipėdos policijos – buvusiam Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnui Sigitui Savickui su tarnybiniu šunimi Hardu.  Jų sąskaitoje – 375 taškai. O  trečia vieta atiteko 362 taškus pelniusiems Ž. Baltrušaičiui su Coco. (Šilgalių pasienio užkardos kinologas).

Tris dienas trukusios varžybos parodė, kad šiemet, kaip ir pernai, pagrindinius laurus nuskynė profesionalumas ir patirtis. Patyrę, sukaupę daug patirties kinologai pademonstravo puikius rezultatus.
Iškilmingas varžybų nugalėtojų apdovanojimas vyko Pagėgių pasienio rinktinės Viešvilės pasienio užkardos teritorijoje. Geriausius kinologus apdovanojo rinktinės vadas Rimantas Timinskis ir Sienos kontrolės skyriaus vyriausiasis kinologas Marius Ausiukevičius.

Varžybų dalyviai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais, diplomais bei rėmėjų įsteigtais prizais.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.