Ugniagesiai gelbėtojai minėjo savo profesinę šventę

ugniagesiai baznycia
Nuotr. Vis daugiau jaunų žmonių renkasi ugniagesio darbą, nors jis pilnas iššūkių ir pavojų.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Gegužės 4 d. Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už ugniagesius gelbėtojus ir jau Anapilin iškeliavusius buvusius jų bendradarbius. Tą dieną minėta šv. Florijono, ugniagesių globėjo, diena.

Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios parapijos klebonas vicedek. kun. Vytautas Antanas Matusevičius kreipdamasis į ugniagesius linkėjo, kad šv. Florijonas visuomet globotų ir saugotų ugniagesius ir jų šeimas nuo įvairiausių negandų.

„Bet vieno gaisro tai norėčiau linkėti iš visos širdies – kad jūsų širdyse, jūsų šeimose degtų dvasios ugnis – meilė. Apie ką šiandien rašoma šv. Rašte. Kad iš tikrųjų kiekvienas iš mūsų, nesvarbu, kokią tarnystę atlikdamas, skleistų tą meilės ugnį kitiems. Mieli gelbėtojai, kurie kasdien saugojate žmogų, turtą nuo nelaimių, tegul Dievas laimina, globoja ir saugo jus. Ir kad per jus ateitų ta paguoda į tų žmonių širdis ir jų šeimas, su kuriais susitinkate jų nelaimės dieną...“ – kalbėjo dvasininkas.

Susirinkusius darbuotojus profesinės šventės proga pasveikino Marijampolės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Rekešius, dėkojo kolegoms, kad pasirinko nelengvą kelią, taip pat pakvietė prisiminti ugniagesius ir kitus priešgaisrinės apsaugos darbuotojus, kurių jau nebėra šalia, bet kurių šviesus atminimas yra išlikęs visų širdyse.

Gyventojus ir ugniagesius pasveikino rajono vicemeras Bernardinas Petras Vainius ir savivaldybės mero padėkos raštais asmeninių jubiliejų proga apdovanojo šiuos Šakių rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos darbuotojus: Saulių Dailidę ir Nerijų Skaisgirį (Kriūkų ugniagesių komanda), Egidijų Jocių ir Giedrių Kardauską (Griškabūdžio ugniagesių komanda), Zigmą Valtį (Gelgaudiškio ugniagesių komanda) ir Renatą Žilaitį (Sudargo ugniagesių komanda).

Po Mišių visi norintys galėjo apžiūrėti Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos patalpas, pabendrauti su čia dirbančiais ugniagesiais gelbėtojais.

Tą dieną šventė vyko ir Marijampolės apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje, kur už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą profesinės dienos proga Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VDM direktoriaus, vidaus tarnybos pulkininko leitenanto Kęstučio Lukošiaus vardu buvo apdovanoti net šeši Marijampolės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai: pasižymėjimo ženklu „Už garbingą tarnybą“, žyminčiu 25-erius tarnybos metus, – V. Rekešių (Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininką) bei Gintarą Ščajevą (Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiąjį specialistą); pasižymėjimo ženklu „Už garbingą tarnybą“, žyminčiu 20 tarnybos metų, – Arvydą Vyšnevecką ir Giedrių Murauską (Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Budinčios pamainos vadus); Rolandą Adomaitį (Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Budinčios pamainos vyresnįjį ugniagesį gelbėtoją) ir Raimondą Stankaitį (Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesį gelbėtoją).

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.