Lekėčiuose degė miško paklotė

gaisras miske
Nuotr. Ugnis spėjo nuniokoti pusę hektaro miško paklotės.


Antradienio rytą į Lekėčius skubėjo nemenkos ugniagesių pajėgos – degė miško paklotė.

Gegužės 15 d.  5.13 val. ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą apie virš miško, esančio netoli Lekėčių miestelio, kylančius dūmus.
 
Į įvykio vietą atvyko dvi gaisrinės mašinos, dar vieną cisterną atsigabeno miškininkai.

Pasirodo, Lekėčių girininkijos miško 21 kvartale, arčiau gyvenvietės, degė miško paklotė. Devyniasdešimties metų amžiaus pušyne išdegė 0,42 ha miško paklotės. Medžiai beveik nenukentėjo.

Pasak Marijampolės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Gintaro Ščajevo, ugniagesiams prireikė nutiesti apie 120 metrų magistralinę liniją iki artimiausio vandens telkinio. Gaisro gesinimas užtruko beveik tris valandas, o likvidavimo darbai baigti po beveik keturių valandų. Anot ugniagesių, tai pirmas registruotas gaisras, šiemet kilęs rajono miškuose.

Pirminiais duomenimis, gaisras netoli Lekėčių miestelio esančiame miške kilo dėl neatsargaus rūkymo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.