Priteista daugiau nei 41 tūkst. eurų bauda

Birželio 27 d. Kauno apygardos teismas paskelbė teismo sprendimą teisiniame ginče tarp UAB „NEG Recycling“ ir UAB „Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centras“ (MAATC). Teismas atmetė UAB „NEG Recycling“ ieškinius ir MAATC priešieškinį.

Kauno apygardos teismas iš ieškovės UAB „NEG Recycling“ atsakovei UAB „Marijampolės atliekų tvarkymo centras“ priteisė 41 tūkst. 692 eurų baudą už netinkamą sutarties vykdymą bei 16 tūkst. 800 eurų bylinėjimosi išlaidų. Iš ieškovės UAB „NEG Recycling“ valstybei priteista 21,44 euro išlaidos, susijusios su procesinių dokumentų įteikimu.
 
Teismas atsisakė tenkinti UAB „NEG Recycling“ teismui teiktą reikalavimą: uždrausti draudimo bendrovei AAS „BTA Baltic Insurance Company“ išmokėti MAATC 434 tūkst. 430 eurų draudimo sumą dėl to, kad „NEG Recycling“ nevykdo sutartyje numatytų įsipareigojimų.

MAATC visas regione surenkamas mišrias komunalines atliekas pristatydavo į mechaninio biologinio atliekų apdorojimo įrenginius (MBA) apdorojimui, kuriuos nuo  2016 m. balandžio 14 d. eksploatavo „NEG Recycling“. MAATC už atliekų sutvarkymą MBA operatoriui sumokėdavo 19,98 euro už toną be PVM. 2016 m. į MBA buvo pristatyta ir apdorota 30 tūkst. 586 tonos atliekų.  2017 m. per 8 mėnesius į MBA buvo pristatyta 27 tūkst. 919 tonų atliekų. UAB „NEG Recycling“ už atliekų tvarkymą sumokėta 1,3 milijono eurų mokesčių mokėtojų pinigų, tačiau UAB „NEG recycling“ nė vieną mėnesį nuo įrenginių eksploatacijos  pradžios nevykdė prisiimtų sutartinių įsipareigojimų.

MAATC, nutraukęs sutartį su „NEG Recycling“, 2018 m. balandžio pradžioje atnaujino MBA įrenginių veiklą. Informuojama, kad apskrities atliekos dabar yra rūšiuojamos ir apdorojamos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.