Susikivirčijo sutuoktiniai

Iš užsienio grįžęs vienas 26-erių metų rajono gyventojas smurtavo prieš savo sutuoktinę. Už tai vyriškis turės du mėnesius padirbėti visuomenės labui.
 
Teisme M. M. pasakojo, kad su žmona nuvažiavo pas draugus, pas juos pernakvojo, o balandžio 1 d., atsikėlęs apie 10 val., pradėjo gerti alų. Pasak jo, apie pietus draugai išvažiavo į svečius, o jis ir žmona draugų namuose liko dviese. Vyriškis teisme prisipažino, kad su žmona apsižodžiavo jau iš pat ryto, kad buvo išgėręs tris skardines alaus. Teisme aiškino, kad dėl girtumo tiksliai neprisimena visų įvykio aplinkybių, tik prisimena, kad kambaryje trenkė vieną kartą žmonai per veidą. Tada grįžo į virtuvę ir toliau gėrė alų. Dėl to, kad pakėlė prieš sutuoktinę ranką, kaltinamasis teismui sakė, kad labai gailisi.

Nukentėjusioji sutuoktinė V. M. teisme sakė, kad su vyru dirba užsienyje, o į Lietuvą sugrįžo Velykoms. Moteris patvirtino, kad, likus dviese pas draugus, vyras trenkė jai delnu per veidą. Moteris teisme pasakojo, kad vyras sakė, kad ji skambintų į policiją, nes jis dar trenks. Bijodama, kad vyras daugiau jos nemuštų, išlipo pro kambario langą, nuėjo pas draugų tėvus ir su draugais grįžo atgal. Ji teisme aiškino, kad paskutiniu metu vyras labai nervingas, užgaulioja ją žodžiais, kad ji nežino, kaip toliau gyventi. Tačiau nukentėjusioji byloje ieškinio nereiškė.

Teismas M. M. atsakomybę sunkinančia aplinkybe pripažino tai, kad jis nusikalstamą veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Jam buvo nustatytas 2,10 prom. girtumas.

Teismas kaltinamajam M. M. skyrė trijų mėnesių viešųjų darbų bausmę, įpareigodamas per mėnesį dirbti po 40 valandų visuomenės labui. Tačiau, paskirtą bausmę sumažinus trečdaliu, smurtautojui beliko du mėnesiai viešųjų darbų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.