Girtas prie motorolerio vairo

Vienas Plokščių sen. gyventojas, būdamas neblaivus, neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonės, sėdo prie motorolerio, kuris buvo dar ir be jokių dokumentų, vairo. Vyriškis neteko ne tik motorolerio, bet ir galimybės dvejus metus įsigyti vairuotojo pažymėjimą.
 
48-erių rajono gyventojas, niekur nedirbantis R. B. teisme pasakojo, kad iš vieno piliečio už 50 eurų nusipirko mopedą „QINGQI RS450“. Pasirodo, ši transporto priemonė buvo neregistruota, be techninės apžiūros, vyriškiai net pirkimo-pardavimo sutarties nesurašė.

Gegužės 1 d. vyriškiai vėl susitiko ir nusprendė išgerti. R. B. teisme aiškino, kad vakare, pritrūkus alkoholio, jis su mopedu važiavo į kitą kaimą nusipirkti alkoholinių gėrimų. Policijos pareigūnai čia ir pamatė motorolerį, kurio vairuotojas iš pažiūros atrodė neblaivus, jiems artėjant šis sustojo šalikelėje. Motoroleris buvo be valstybinių numerių ženklo, pareigūnai jo vairuotojui R. B. alkotesteriu nustatė 1.63 prom. girtumą. Vėliau jo kraujyje buvo nustatyta 1,64 prom. alkoholio.

Motorolerio pardavėjas teismui pasakojo, kad transporto priemonę jis nusipirko prieš maždaug pusantrų metų pagal skelbimą internete. Pripažino, kad motoroleris nebuvo registruotas ir be valstybinių numerių. Anot jo, visus tuos metus mopedas buvo pas jį ūkiniame pastate nenaudojamas. Susitikęs kaltinamąjį R. B. pasakė, kad ketina parduoti mopedą, kuris jam nereikalingas. Vyriškiai sutarė ir maždaug savaitė iki įvykio R. B. sumokėjo pinigus ir išsivarė mopedą.

Teisme motorolerį pardavęs vyriškis aiškinosi, kad gegužės 1 d. su R. B. vartojo alkoholį, vėliau išėjo namo, o R. B. liko savo namuose. Anot liudytojo, tik kitą dieną jis sužinojo, kad vakarykštis jo sugėrovas buvo sulaikytas girtas vairuojantis mopedą.
Kaltinamasis R. B. gailėjosi dėl to, kad vairavo transporto priemonę būdamas neblaivus.

Teismas pripažino R. B. padarius nusikaltimą ir nuteisė 45 parų arešto, bausmę sumažinus trečdaliu, jam paskirta 30 parų arešto. Vyriškiui taip pat uždrausta naudotis teise vairuoti transporto priemonę dvejus metus. Konfiskuotas ir jam priklausantis motoroleris „QINGQI RS450“. Be to, R. B. dar turės padengti 232 eurus išlaidų už motorolerio nuvežimą ir saugojimą aikštelėje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.