Išgėręs nuvairavo į griovį

Vienas Plokščių seniūnijos gyventojas, vairuodamas jam priklausantį automobilį „Peugeot 406“, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė. Jo kraujyje buvo rasta 1,98 prom.alkoholio. Už tai vyriškis užsidirbo solidžią baudą ir prarado teisę dvejus metus vairuoti transporto priemones.

Jau teisme kaltinamasis D. B. aiškino, kad dar birželio 19 d. sėdęs į automobilį „Peugot 406“ išvažiavo į grupiokų susitikimą Vilkaviškio rajone, kur vartojo alkoholinius gėrimus. Kiek išgėrė, neprisimena, bet prisipažino, kad buvo išgėręs daugokai, jautėsi stipriai apgirtęs. Teigė, kad naktį beveik nemiegojo, o ryte apie 11 val. sugalvojo, kad reikia važiuoti namo į Šakių rajoną. Kadangi ryte alkoholio daugiau nevartojo, tai nemanė, kad yra girtas, nes toks nesijautė. Išgėrė energetinio gėrimo skardinę ir išvažiavo. Anot D. B., jau važiuodamas Šakių rajone viename posūkyje pamatė, kad iš priekio atvažiuojantis automobilis važiuoja tiesiai į jį, todėl vengdamas susidūrimo pasuko automobilio vairą kelkraščio link, bet neapskaičiavo ir nuvažiavo į šalia pagrindinio kelio esantį javų lauką bei apsivertė. Avarijos metu automobilis buvo ne tik aplankstytas, bet išdužo langai, išvirto galinis ratas.
 
D. B. pripažino padaręs nusikaltimą, dėl tokio savo poelgio gailėjosi. Teisme vis tvirtino, jog įsivaizdavo, kad nėra toks girtas. Tačiau, atvykus policijos pareigūnams, alkotesteriu jam buvo nustatytas 2,29 prom. girtumas. Šakių ligoninėje paimtame kraujyje rasta 1,98 prom. etilo alkoholio. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, nes D. B. vairavo automobilį būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau nei 1,5 promilės alkoholio.

Teismas D. B. pripažino kaltu padarius nusikaltimą ir skyrė trijų tūkstančių eurų baudą bei uždraudė dvejus metus vairuoti transporto priemones.

Po įvykio automobilis „Peugot 406“ buvo grąžintas savininkui, tačiau šis automobilį pardavė į autolaužyną. Todėl teismas nusprendė konfiskuoti pinigų sumą, atitinkančią automobilio vertę, t.y. 700 eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.