Už muštynes po šventės teks atsakyti

Rajono gyventojas G. K., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, susimušė su sodybos, kurioje viešėjo, šeimininku. Už tai vyriškiui teks padirbėti visuomenės labui.

Teisme G. K. pasakojo, kad birželio 16 d. su drauge dalyvavo M. L. šeimos šventėje ir šventė iki paryčių. Galiausiai kieme pastatytoje palapinėje, kur buvo padengti stalai, liko jis su sodybos šeimininku ir dar viena moterimi. Anot jo, visi vartojo alkoholį, kalbėjosi. Teisme jis tvirtino, kad jokių konfliktų, piktumų tarp jų nekilo, neneigė, kad buvo girtas, todėl visko detaliai neprisimena. Atsimena, kad su moterimi jis pradėjo šnekėti rusų kalba, o tai, ką jie kalbėdavo, pašnekovė išversdavo sodybos šeimininkui M. L., nes šis nesupranta rusiškai. Anot kaltinamojo, moteris kažką ne taip supratusi, netiksliai išvertė sodybos šeimininkui M. L., neva kažką apie moters krūtinę. Pasak G. K., tuomet M. L. supyko, pradėjo šaukti, liepė dingti iš jo namų. G. K. norėjo eiti pažadinti savo draugę ir važiuoti namo. Jam atsistojus eiti, sodybos šeimininkas M. L. ar tai linktelėjo, ar tai žengė jo link. G. K. pasirodė, kad M. L. galimai nori jam smūgiuoti, todėl, nieko nelaukdamas, pirmas smūgiavo M. L. į veidą ir pataikė į skruostą.
 
Nukentėjusysis M. L. teisme tvirtino, kad G. K., baigiantis šventei, pradėjo priekabiauti prie kieme pastatytoje palapinėje buvusios vienos moters. Jis liepė G. K. prie jos nesikabinėti. O kai išėjo iš palapinės į lauką, jis pajuto smūgį į kairę žandikaulio pusę. Pamatė, kad jam smūgiavo G. K. Tuomet nukentėjusysis iškvietė policijos pareigūnus, o G. K., išsikvietęs automobilį, išvažiavo.

Kad G. K. priekabiavo, patvirtino ir minėta moteris, ji pridūrė, kad kaltinamasis užsimojo dar kartą smūgiuoti M. L., bet ji šoko į tarpą tarp konfliktuojančių ir pradėjo garsiai šaukti.

Nukentėjusiajam Šakių ligoninėje buvo nustatyta apatinės lūpos nubrozdinimas, civilinio ieškinio byloje jis nereiškė.

Nors G. K. prisipažino kaltu padaręs nusikaltimą, bet teismas skirdamas bausmę atsižvelgė į tai, kad G. K. buvo anksčiau tris kartus teistas, šešis kartus baustas administracine tvarka, o paskirtų piniginių nuobaudų nėra sumokėjęs.

Teismas G. K. pripažino kaltu padarius nusikaltimą ir paskyrė šešis mėnesius viešųjų darbų, paskirta bausmė buvo sumažinta vienu trečdaliu ir paskirta galutinė keturių mėnesių viešųjų darbų bausmė, įpareigojant per mėnesį dirbti po 30 val. visuomenės labui. Iš viso atlikti 120 val. viešųjų darbų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.