Kviečia pasirūpinti saugumu

Kasmet artėjant didžiosioms metų šventėms rūpestį kelia prekyba pirotechnikos priemonėmis bei jų naudojimas, todėl priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai atlieka prekybos pirotechnikos priemonėmis vietų patikrinimus.

Pasak pareigūnų, ant pirotechnikos gaminių pakuočių turi būti jų naudojimo instrukcijos, galiojimo laikas, reikia nurodyti gamintoją ir importuotoją. Jai pirotechnikos gaminiai parduodami išimti iš pakuotės, pirkėjai turi gauti atskirą instrukciją. Pirotechninius gaminius draudžiama naudoti prie ligoninių, mokymo įstaigų, vaikų darželių, bažnyčių. Jų negalima sprogdinti nuo 22 iki 8 valandos, išskyrus švenčių dienas.
 
Pareigūnai kviečia pirotechnikos gaminių nepirkti turgavietėse ar savivaldybės uždraustose vietose. Primenama, kad pirotechnikos gaminiai naudojami tik lauke. Naudojant fejerverkus minioje negalima nukreipti jų į kitus žmones. Pirotechnikos gaminiams nesuveikus iš karto, daugiau nebandykite jo uždegti ir prieikite prie jo ne anksčiau kaip po 15 min. Neardykite sprogmenų, nes tai pavojinga ne tik jums, bet ir aplinkiniams.

Pareigūnai prašo nekaupti pirotechnikos gaminių, nes jų laikymui reikalingos tam tikros sąlygos. Jos turi būti apsaugotos nuo šilumos šaltinių, drėgmės, kitų medžiagų poveikio, galinčio išprovokuoti gedimą ir irimą. Nuo pirotechninių gaminių užsiliepsnojusius daiktus, jei tai ne prietaisas su elektros įtampa, geriausia gesinti vandeniu arba gesinimui tinkamu audiniu.

Kad šventiniai renginiai būtų saugūs, privalu laikytis priešgaisrinės saugos reikalavimų. Kultūros renginiuose turi budėti asmenys, supažindinti su priešgaisrinės saugos reikalavimais bei žmonių evakavimo kilus gaisrui tvarka. Vaikų šventėse turi būti budintis personalas. Patalpose, kuriose organizuojami masiniai renginiai, turi būti ne mažiau kaip du evakuaciniai išėjimai. Gyventojai kviečiami stebėti, kad, rengiant Kalėdų ir Naujųjų metų šventes, eglutė stovėtų ant tvirto pagrindo, atokiai nuo durų ir netrukdytų išeiti iš patalpos. Eglės šakos turi būti per metrą nuo lubų ir sienų. Pastebėjus bent mažiausią eglės apšvietimo sutrikimą (įkaitusius laidus, dažnai perdegančias lemputes, kibirkštis ir pan.), apšvietimą būtina išjungti. Draudžiama egles puošti degiomis medžiagomis, žvakutėmis ir bengališkosiomis ugnelėmis. Išeidami iš namų, žmonės turi nepalikti įjungtų girliandų, degančių žvakių.

Šakių PGT vyriausiasis specialistas Gintaras Ščajevas

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.