Sausio mėnesio akcijos keliuose

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyrius informuoja, kad sausio mėnesį taip pat bus vykdomos prevencinės eismo saugumo priemonės keliuose.

Sausio 11–13 d. policijos pareigūnai skirs dėmesį vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų kontrolei. Sausio 14–31d. pareigūnai vykdys prevencines priemones, kurių metu bus kontroliuojamas pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų (jų keleivių) eismo saugumo užtikrinimas, vykdoma vairuotojų pareigų, susijusių su pėsčiaisiais, kontrolė.
 
Sausio 14–20 d. pareigūnai vykdys prevencines priemones, skirtas transporto priemonių leistinam važiavimo greičiui kontroliuoti, pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejams išaiškinti ir kontroliuoti. Sausio 21–27 d. pareigūnai kontroliuos transportų priemonių techninę būklę (dėmesys skiriamas Motorinių transporto priemonių ir jų priekabų, kurios neatitinka techninių reikalavimų ir kelia grėsmę eismo saugumui, privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimo panaikinimo tvarkos apraše išvardytiems techninės būklės pažeidimams).

Sausio 26–27 d. pareigūnai kontroliuos vairuotojų blaivumą, apsvaigimą nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Sausio 28–31 d. pareigūnai kontroliuos transporto priemonių leistiną važiavimo greitį, pavojingus ir chuliganiško vairavimo atvejus. Sausio 28–31 d. bus vykdomos prevencinės priemonės ir jų metu kontroliuojamas privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų) naudojimas, vaikų vežimo automobiliuose tvarkos laikymasis.

Sausio 1–31 d. pareigūnai tikrins, principingai vertins ir fiksuos jaunų vairuotojų daromus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.