Policija prašo būti atidiems kelyje

Šių metų pradžia tiek Lietuvoje, tiek Marijampolės apskrityje, tiek mūsų rajone pažymėta žmonių mirtimis eismo įvykiuose. Policijos pareigūnai, esant sudėtingoms eismo sąlygoms, prašo būti atidiems ir pasirinkti saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Statistika tikrai nedžiugina. Kaip informavo Šakių policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė, nuo metų pradžios iki vasario 5d. Marijampolės apskr. VPK Šakių rajono policijos pareigūnai gavo 43 pranešimus apie techninius (kuriuose nebuvo sužaloti asmenys) įvykius. Net 21 įvykyje transporto priemonių vairuotojai, neįvertinę eismo sąlygų, nesuvaldė automobilių ir nuvažiavo nuo kelio sankasos, devyni automobiliai susidūrė su laukiniais gyvūnais.
 
„Labiausiai nerimą kelia tai, jog eismo įvykių metu rajone žuvo du asmenys, o 10 – sužalotų“, – sako A. Mockevičiūtė.

Eismo sąlygos ir toliau nelepina, todėl policijos pareigūnai ragina vairuotojus atkreipti dėmesį ir įvertinti sunkias eismo sąlygas, neskubėti ir rinktis eismo sąlygas atitinkamą greitį ir manevravimą.

Anot pareigūnų, būtina atkreipti dėmesį į užmiestyje pasitaikančias vietas, kuriose dažnai per kelią bėga stirnos, nors šios vietos ir nepažymėtos įspėjamaisiais ženklais. Vairuotojai turėtų sumažinti šiose vietose greitį ir būti budrūs.

Policijos pareigūnai informuoja, jog visą vasario mėnesį bus vykdomos eismo kontrolės prevencinės priemonės, kurių metu bus vykdomas viešas ir neviešas patruliavimas, fiksuojami kelių eismo pažeidimai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.