Vogė, nes norėjo išgerti

Vienas rajono gyventojas, norėdamas išgerti, įlindo į automobilį ir pagrobė aštuonis eurus. Už tai jaunam vyrui teks padirbėti visuomenės labui.

22-ejų metų niekur nedirbantis V. Ž. teismui pasakojo, kad praėjusių metų spalio 25 d. vakare būdamas savo namuose norėjo išgerti alkoholinių gėrimų, tačiau neturėjo pinigų. Išėjęs iš savo namų sugalvojo nueiti į vieną sodybą. Priėjęs prie saugomos sodybos teritorijos ir atsidaręs už ūkinio pastato esančios tvoros vartelius, pateko į kiemą, kuriame pamatė du stovinčius automobilius. Priėjęs prie vieno automobilio keleivio pusės priekinių durelių jas atidarė, kad automobilis buvo neužrakintas, tvirtino nežinojęs. Atidaręs dureles įlipo į automobilį ir ant priekinės panelės rado padėtus aštuonis eurus (4 monetos po du eurus), kuriuos pasiėmė. Išlipęs iš automobilio išgirdo vyrišką balsą, kuris liepė jam sustoti, jis išsigando ir nubėgo prie kito kieme stovėjusio automobilio, už kurio pasislėpė. Palaukęs apie dvi minutes atsistojo ir greitai išbėgo iš kiemo pro tą pačią vietą, pro kurią buvo patekęs į teritoriją prieš tai. Teisme jaunuolis prisipažino padaręs nusikalstamą veiką, gailėjosi, patirtą žalą žadėjo atlyginti artimiausiu metu.
 
Nukentėjusi teisme pasakojo, kad vakare ruošėsi išvykti į kelionę. Išgirdo namo kieme trinktelint automobilio dureles. Tuomet jos sutuoktinis priėjo prie lango, atidarė langą ir šūktelėjo „išlįsk“, nes pamatė, kad už automobilio kažkas tupi. Kai sutuoktinis išėjo pažiūrėti į kiemą, ji pamatė, kad kažkoks asmuo iš kiemo išbėgo. Matė, kad jis apsirengęs juodai ir ant nugaros baltų raidžių užrašas.  Ji su vyru netrukus peržiūrėjo vaizdo kameros įrašą ir iš karto pažino kaltinamąjį V. Ž. Apžiūrėję automobilį sutuoktiniai piniginėje, kurioje laikė metalinius eurus, pasigedo aštuonių eurų. Nukentėjusioji tvirtino, kad automobilį tikrai buvo užrakinusi. Liudytojos teigimu, kaltinamasis V. Ž. jau ne pirmą kartą vagiliauja ir ne kartą yra juos apvogęs. Ji patikslino, kad jos automobilis apgadintas nebuvo, dėl pavogtų eurų civilinio ieškinio nereikš.

Teismas pripažino V. Ž. kaltu  padarius nusikaltimą ir paskyrė šešių mėnesių laisvės apribojimo terminą, įpareigojant per šį terminą būti namuose nuo 22 val. iki 6 val., jeigu tai nesusiję su mokslu ar darbu. Taip pat jis turės neatlygintinai per šešis mėnesius išdirbti 50 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.