Gudrus cigarečių slėpėjas buvo sučiuptas

Balandžio 11 d. ties Sudargu patikrinti sustabdytame mikroautobuse Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai rado rūkalų slėptuvę. Neteisėtą krovinį jurbarkietis vairuotojas buvo sukišęs į galinės sėdynės atlošą.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties komandos pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „Volkswagen Multivan“. Mikroautobusą, pažymėtą lietuviškais registracijos numeriais, vairavo 47-erių Jurbarko rajono gyventojas.
 
Kontrolės metu VSAT pareigūnams kilo įtarimų, jog mašinoje gali būti gabenamas neteisėtas krovinys.

Netrukus paaiškėjo, kad nuojauta pasieniečių neapgavo: galinės sėdynės atloše rasta įmantriai įrengta ertmė, o į pačią slėptuvę patenkama atrakinus specialų užraktą. Joje rasta 240 pakelių cigarečių „Floyd Red“, „Floyd Blue“ ir „Harvest Super Slim“. Visos rūkalų pakuotės buvo be banderolių.

Kontrabandinis krovinys ir automobilis laikinai saugomi Rociškių pasienio užkardoje. Jurbarkiškiui įteiktas šaukimas atvykti į užkardą. Vyrui už kontrabandos gabenimą gresia bauda nuo 1 iki 4 tūkst. eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.