Po kivirčo su vyrais – nėščioji krito iš balkono

balkonas
Nuotr. Gegužės 13 d. vėlų vakarą iš Kęstučio g. 21 esančio daugiabučio namo antrojo aukšto balkono iškrito galimai neblaivi nėščia moteris.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Pastaruoju metu žiniasklaidoje dažnai nuskamba istorijos apie išgėrusias gimdyves. Gegužės 13 d. apie pusę dvyliktos vakaro policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad Kęstučio gatvėje iš antro aukšto balkono iškrito moteris. Negana to – moteris laukiasi (galimai šeštą mėn.) ir galimai buvo neblaivi.

Atvykus į įvykio vietą, faktas pasitvirtino – Kęstučio g. 21 daugiabučio namo kieme po balkonu gulėjo nukritusi moteris (gim. 1993 m.). Pirminės apklausos metu moteris teigė, jog pati iškrito per balkono turėklą iš antro aukšto, kai persisvėrusi rūkė. Taip pat neneigė fakto, kad buvo vartojusi alkoholio ir sakė, kad visa nelaimė įvyko dėl jos pačios neatsargaus elgesio. Pirminiais duomenimis, nukentėjusioji savo bute buvo viena. Po įvykio ji buvo nugabenta į gydymo įstaigą, kur jai buvo suteikta pagalba. Moteriai buvo įtariami lūžiai ir daugybiniai kūno sumušimai, o kitą dieną moteris buvo išvežta į Kauno klinikas tolimesnei apžiūrai. Apsilankius daugiabučio namo kieme dar trečiadienio popietę po balkonu ant cementinių bordiūrų ir aplink juos supiltų skaldos akmenėlių buvo matyti kraujo žymės. Dalis teritorijos, kur iškrito moteris, yra apsėta žole, tačiau tikėtina, kad jos kūnas kliudė ir cementinę teritorijos dalį.

Kaimynai pasakoja savo šios istorijos įvykių eigos versiją – sako, jog moteris gyveno su sugyventiniu ir turi nepilnametę dukrą. Tą vakarą, kai įvyko nelaimė, vaiko namuose nebuvo – ji išvykusi pas savo senelę, o pati nukentėjusioji girtavo su kaimynais iš kito aukšto. Parėjo namo, kur pas nukentėjusiąją į butą užsuko buvęs vyras, tuo pat metu grįžo sugyventinis. Tada, anot aplinkinių, įvyko kivirčas ir iš buto išvyko tiek jos sugyventinis, tiek buvęs vyras. Pasak aplinkinių, moteris labai išgyveno, kad sugyventinis išvažiavo, tada ir iššoko per balkoną. Paklausti, ar negalėjo moteris iškristi netyčia, žmonės sako, kad ne, nes ji yra žemo ūgio, o balkono turėklai gan aukšti. Tačiau visas versijas netrukus patikrins tyrėjai, nes dėl nelaimės pradėtas ikiteisminis tyrimas.   

Šakių policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius sako, kad Kęstučio gatvėje įkurtame socialiniame daugiabutyje pareigūnams darbo netrūksta – jie čia profilaktiškai užsuka bent kartą per pamainą, be to, dažnai gauna ir įvairių iškvietimų, pavyzdžiui, dėl triukšmo, dėl smurto artimoje aplinkoje ir kt. Viršininkas sako, jog šitas daugiabutis yra vienas iš penkių „karštųjų taškų“ rajone, iš kur policija gauna nuolatos pranešimų. Pasak pareigūnų, įvykių šiame daugiabutyje pagausėja, kai prasideda socialinių pašalpų išmokėjimas. Maždaug po 10-tos mėnesio dienos pareigūnai pastebi, kad konfliktų kyla žymiai daugiau, o pagrindinė priežastis, ne paslaptis, yra alkoholis. Tačiau, anot Šakių policijos komisariato viršininko, įvykių, kai iš balkono ar nuo kitų aukštų statinių nukrenta ar iškrenta žmonės, mūsų rajone yra itin mažai. Pastarieji skaudūs įvykiai buvo pernai, kai statybų aikštelėje nukrito ir užsimušė jaunuolis, bei Lekėčių seniūnijoje nuo pastato nukrito ir žuvo mergina. Šis nelaimingas atsitikimas, laimei, nėra tragiškas ir tikriausiai praeis be didesnių pasekmių – jeigu paaiškės, kad moteris iškrito iš balkono netyčia, tai pagrindo bylą nagrinėti toliau nebus.

Tiesa, vieną pastebėjimą pareigūnai dėl šio įvykio turėjo – į nelaimės vietą itin ilgai važiavo greitoji medicinos pagalba. Pasidomėjus, ar tai gali būti tiesa, VšĮ Šakių greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja Danutė Ona Bendžiūnienė patikino, kad negalinti pasakyti, per kiek laiko atvyko medikai, nes į šį įvykį važiavo Jurbarko rajono greitosios pagalba. Anot pavaduotojos, tai yra įprastas reiškinys, kai aplinkinių rajonų medicinos darbuotojai reaguoja į mūsų rajone įvykusius įvykius, o mūsų rajono medikai vyksta į kitus rajonus padėti. Todėl nieko keisto, kad greitosios pagalbos žmonėms teko ilgiau palaukti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.