Kelių taisyklių pažeidėjus drausmins visą mėnesį

Birželio mėnesį Kelių policijos skyrius vykdo prevencijos priemones keliuose. Pareigūnai vėl stebės bei kontroliuos situaciją keliuose, kad visiems eismo dalyviams keliauti būtų saugiau.

Birželio 1–9 d. bus kontroliuojamas vairuotojų blaivumas, apsvaigimas nuo narkotinių medžiagų, taip pat tikrinama, ar asmuo turi teisę vairuoti, bei aiškinamasi pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejai. Birželio 10–16 d. žadama kontroliuoti pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų (jų keleivių) eismo saugumo užtikrinimą, vykdoma vairuotojų pareigų pėstiesiems ir dviratininkams kontrolė ir užtikrinimas.
 
Birželio 14–20 d. pareigūnai žada skirti dėmesį vairuotojų naudojimuisi mobiliojo ryšio priemonėmis, vairuotojų veiklai, nesusijusiai su vairavimu, kontroliuoti, privalomų saugos priemonių – saugos diržų, saugos šalmų – naudojimui.

Birželio 14–25 d. bus kontroliuojamas transporto priemonių leistinas važiavimo greitis ir vykdoma saugaus važiavimo, manevravimo, lenkimo, važiavimo per sankryžas kontrolė. Birželio 22–25 d. pareigūnai tikrins vairuotojų blaivumą, apsvaigimą nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Birželio 24–30 d. pareigūnai dėmesį skirs pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų (jų keleivių) eismo saugumo užtikrinimui.

Birželio 25–28 d. policijos pareigūnų bus vykdoma Rusijos Federacijos piliečių, vykstančių iš Rusijos Federacijos teritorijos į Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį ir atgal per Lietuvos Respublikos teritoriją sausumos keliais, kontrolė.

Birželio 28–30 d. vėl bus tikrinamas vairuotojų blaivumas, apsvaigimas nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Visą birželio mėnesį pareigūnai tikrins ir principingai vertins motociklų, mopedų, jauno amžiaus vairuotojų daromus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.