Buvęs „Šakių vandenų“ vadovas nuteistas dėl fiktyvaus sandorio

litinskas
Naujienų agentūra BNS praneša, kad Kauno apygardos teismas antradienį buvusį „Šakių vandenų“ direktorių Vaidą Litinską ir įmonės „Valmasta“ direktorių Rimantą Andriuškevičių pripažino kaltais dėl fiktyvaus sandorio sudarymo.

Trečiadienį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė, kad V. Litinskas nuteistas trejų metų laisvės atėmimu atidedant bausmę tam pačiam laikotarpiui, o R. Andriuškevičius – dvejiems metams ir aštuoniems mėnesiams, atidedant bausmę trejiems metams.
 
Taip pat abiem nuteistiesiems teismas skyrė po daugiau nei 15 tūkst. eurų baudas. V. Litinskui atimta teisė trejus metus dirbti valstybės įstaigose.

Jie teisti dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo, turto iššvaistymo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo.

STT atlikto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad R. Andriuškevičius su V. Litinsku susitarė imituoti jų vadovaujamų įmonių civilinį sandorį.

Sandoris fiktyviai pasirašytas dėl Šakių miesto vandens gerinimo įrenginių remonto darbų atlikimo, sudarytos sąlygos pervesti lėšas už nevykdytus darbus ir taip iššvaistytas UAB „Šakių vandenys“ priklausantis didelės vertės turtas – daugiau nei 70 tūkst. eurų.

Teismas, tenkindamas Šakių rajono savivaldybės civilinį ieškinį, iš nuteistųjų priteisė solidariai atlyginti šią nustatytą turtinę žalą įmonės „Šakių vandenys“ naudai.

Teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.