Sprogmenis pridavė kaip obuolius

Įpusėjus rudeniniams darbams laukuose darbymetis nesibaigia ir J. Vitkaus inžinerinio bataliono išminuotojams, kurie kone kasdien atvyksta į rajoną sunaikinti ar išsivežti laukuose rastus sprogmenis. Praėjusią savaitę išminuotojai ne tik atvyko sutvarkyti rastų sprogmenų, bet ir liko nustebinti ūkininko elgesiu, kuris savo dirbamoje žemėje rastus sprogmenis surinko kaip obuolius, kurį laiką sandėliavo, o atvykus išminuotojams, juos pristatė savo nuosavu automobiliu.

Rugsėjo 19 d. išminuotojai vyko į Žvirgždaičių miestelį, kur laukuose rastas Antrojo pasaulinio karo laikų 76 mm artilerijos sviedinys. Tą pačią dieną Kudirkos Naumiesčio sen. Putinų k. laukuose rasta rankinė granata F1. Tiek rastą sprogmenį, tiek granatą dar tą pačią dieną išminuotojai sunaikino vietoje. Rugsėjo 20 d., penktadienį, minosvaidžio mina rasta Bridžių k. –  Antrojo pasaulinio karo laikų 82 mm minosvaidžio miną išminuotojai išsivežė sunaikinti į poligoną.
 
Tą patį penktadienį į Sintautų sen. Zyplių k. vėl buvo kviečiami išminuotojai, kur vietos ūkininkas jiems pristatė per pastarąjį laiką sukauptus net kelis skirtingus sprogmenis. Neoficialiais duomenimis, Zyplių k. laukus dirbantis ūkininkas pats savarankiškai surinko sprogmenis, kuriuos atvežė savo automobiliu ir pristatė išminuotojams. Penktadienį to ūkininko laukuose buvo įvestas ne tik planas „Skydas“, bet ir vietoje sunaikintas ne vienas rastas sprogmuo. Ūkininkas sukaupė ir išminuotojams pristatė 85 mm artilerijos sviedinį, 50 mm minosvaidžio miną ir tris mažesnes minosvaidžio minas bei tris vienetus F-13 rankinių granatų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.