Supleškėjo gyvenamasis namas Keturnaujienoje

gaisras keturnaujiena
Trečiadienio popietę iki pamatų supleškėjo gyvenamasis namas Keturnaujienoje, tačiau aplink buvusius pastatus, kaimynų namus ir šalia augusius medžius ugniagesiams pavyko išgelbėti. D. Pavalkio nuotr.

Trečiadienio popietę, apie 14 val., liepsnos įsisiautėjo Keturnaujienoje, Užpjaunių k., Kaštonų g. esančiame privačiame name ir visiškai suniokojo medinį gyvenamąjį pastatą, o šeimininką ir jo sugyventinę paliko be pastogės.
 
Gesinti vidury dienos užsidegusio gyvenamojo namo Keturnaujienoje sulėkė net trys gaisriniai automobiliai iš Sintautų, Kudirkos Naumiesčio ir Šakių. Tačiau ugniagesiai gelbėtojai čia mažai ką ir galėjo pagelbėti, nes jiems atvykus namas jau degė atvira liepsna, o medinį pastatą ugnis pasiglemžė žaibiškai. Stebėti vidury baltos dienos kilusį gaisrą susirinko aplinkiniai, tarp jų stovėjo ir namo šeimininkas, kuris kartu su visais matė, kaip liepsnos niokoja jo turtą. Paklaustas, dėl ko kilo gaisras jo namuose, pensinio amžiaus, galimai neblaivus, šeimininkas aiškaus atsakymo nepateikė ir  mano, kad gaisro priežastys gali būti kelios.

„Gal neteisingai pajungėm dujų balioną, gal kažkas viduje rūkė, nežinau, neįsivaizduoju, dėl ko užsidegė“, – svarstė namo savininkas.

Jis sako iš pradžių pats bandęs su kaimynu gesinti ugnį, tačiau liepsna buvo už juos greitesnė ir teko kviesti pagalbą. Name gyveno jis ir jo sugyventinė, daugiau gyventojų nebuvo. Likęs be pastogės žmogus sako, kad labiausiai gaila namuose buvusių asmeninių dokumentų, kai kurių daiktų, o prisiglausti vis kur nors ras vietą.

Ugniagesiams gelbėtojams gesinant degantį namą teko susidurti su nemenkais iššūkiais – čia pat už tvoros stovi kaimynų namas, prie gatvės auga aukštos eglės, kieme pilna kitų medinių pastatų, o visi šie objektai vos už kelių metrų nuo gaisro židinio. Tačiau per gerą pusvalandį ugnis buvo užgesinta, o iš medinio namo neliko beveik nieko, išskyrus kaminą ir keletą medinių sienos rąstų.

Anot Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Gintaro Ščajevo, gaisras name kilo tada, kai šeimininkas pakeitė dujų balioną ir sugalvojo su uždegtu degtuku patikrinti, ar balionas pajungtas taisyklingai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.