Prekių ženklo „Laikraštis Valsčius“ registracija pripažinta negaliojančia

Nors jau praėjo ne vieneri metai nuo vadinamosios „Valsčiaus“ istorijos pradžios, ko gero, ši istorija dar greit nesibaigs. Maždaug prieš metus pergale kovoje dėl prekių ženklo registracijos džiaugėsi dabartiniai „Laikraštis Valsčius“ leidėjai, šįkart teismo sprendimas – UAB „Dimstis“ naudai.
 
Vasario 3 d. Vilniaus apygardos teismas patenkino UAB „Dimstis“ ieškinį ir panaikino Valstybinio patentų biuro Apeliacinio skyriaus 2019 m. vasario 12 d. sprendimą (tada sprendimas priimtas „Laikraščio Valsčius“ naudai) bei pripažino prekių ženklo „Laikraštis Valsčius“ registraciją negaliojančia. Tai reikštų, kad naujai pradėto leisti Giedrimės Didžiapetrienės „Laikraščio Valsčiaus“ pavadinime žodis „valsčius“ negalėtų būti vartojamas. Taip pat iš G. Didžiapetrienės (naujos įmonės steigėjos) UAB „Dimstis“ naudai priteistos bylinėjimosi išlaidos (daugiau nei 2 tūkst. eurų). Tiesa, sprendimas per 30 d. nuo sprendimo priėmimo ir paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.
 
Prisimenant priešistorę galima paminėti, kad laikraštis „Valsčius“ 2016 m. rugsėjo 16 d. paskelbė išleidžiantis paskutinį numerį po to, kai jo pagrindinių akcijų paketą perėmė žinomas šakietis Nerijus Naujokaitis. Tų pačių metų rugsėjo 20 d. G. Didžiapetrienė kreipėsi į Patentų biurą dėl prekių ženklo registracijos (registracija paskelbta 2017 m. kovo 10 d.) bei pradėjo leisti naują laikraštį, kurio pavadinime pavartojo ir žodį „valsčius“. Dėl to 2017 m. balandį Valstybiniam patentų biurui UAB „Dimstis“ naujasis įmonės direktorius Mindaugas Šimkūnas įmonės vardu pateikia protestą dėl prekių ženklo „Laikraštis Valsčius“ registracijos, nes naujieji įmonės „Dimstis“ savininkai laiko prekių ženklą „valsčius“ jų įmonės nuosavybe ir siekia uždrausti dabartiniams laikraščio leidėjams naudoti šį žymenį.

„Laikraščio Valsčius“ redaktorė ir direktorė G. Didžiapetrienė susilaiko nuo Vilniaus apygardos teismo vasario 12 d. nutarties vertinimo ir sako, kad šis sprendimas tikrai bus skundžiamas. UAB „Dimstis“ akcininkų interesams atstovaujantis N. Naujokaitis sako jau aptaręs šį sprendimą su įmonės akcininkais ir žinantis, kad visi tuo sprendimu džiaugiasi bei tokio sprendimo jie iš teisminės instancijos ir tikėjosi. Anot N. Naujokaičio, akcininkai tikintys Lietuvos teismų teisingumu, o paskutinis sprendimas tą tikėjimą sustiprina.

„Draugo“ inf.


PANEIGIMAS

„Laikraštis Valsčius“ redaktorė Giedrimė Didžiapetrienė mano, kad 2020 m. vasario 14 dienos laikraščio „Draugas“ (Nr. 13 (9124)), informacijoje „Prekių ženklo „Laikraštis Valsčius“ registracija pripažinta negaliojančia“ taip pat interneto svetainėje drg.lt buvo paskleisti šie tikrovės neatitinkantys duomenys:

1. Teiginys – „Tai reikštų, kad naujai pradėto leisti Giedrimės Didžiapetrienės „Laikraščio Valsčius“ pavadinime žodis „valsčius“ negalėtų būti vartojamas“ – neatitinka tikrovės.
Pirmos instancijos teismo sprendimu buvo pripažinta negaliojančia tik prekių ženklo „LAIKRAŠTIS.valsčius.“ registracija. Teismo sprendime nėra jokių teiginių, kad žodis „valsčius“ negalėtų būti naudojamas.
2. Teiginys – „...kai jo pagrindinių akcijų paketą perėmė žinomas šakietis Nerijus Naujokaitis.“ – neatitinka tikrovės.
Nerijus Naujokaitis neperėmė laikraščio „Valsčius“ kontrolinio paketo, o tik turi dalies UAB „Dimstis“ akcininkų įgaliojimus.
3. Teiginys – „...nes naujieji įmonės „Dimstis“ savininkai laiko prekių ženklą „valsčius“ jų įmonės nuosavybe ir siekia uždrausti dabartiniams laikraščio leidėjams naudoti šį žymenį“ – neatitinka tikrovės.
Nėra jokių naujų įmonės „Dimstis“ savininkų. Akcininkų sudėtis nepakitusi.
Nebuvo jokio akcininkų susirinkimo sprendimo šiuo klausimu.
4. Teiginys – „UAB „Dimstis“ akcininkų interesams atstovaujantis N. Naujokaitis sako jau aptaręs šį sprendimą su įmonės akcininkais...“ – neatitinka tikrovės.
N. Naujokaitis neatstovauja 44 procentams UAB „Dimstis“ akcininkų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.