Piktavaliai nusitaikė ne tik į šiltnamį, bet ir į daržus

siltnamis vandalu
Greta Draugystės sodų esančiame darže vandalai taip nusiaubė šiltnamį, suniokojo daržoves, kad šeimininkė čia sako kojos nekelsianti. G. Bernotienės nuotr.

Tai, ką praėjusią savaitę išvydo šakietė (redakcijai vardas ir pavardė žinoma) savo greta Draugystės sodų esančiame darže, jai atėmė žadą. Piktavaliai nuniokojo ne tik šiltnamį, bet ir ištrypė visą daržą, išrovė daržoves. Paprasčiau kalbant, viskas sulyginta su žeme. Moteris neatmeta versijos, kad tai galimai keršto išpuolis, nes ji neseniai išardė greta jos daržo į stiklelį nespjaunančių veikėjų suręstą pašiūrę.

Daržas yra valstybinėje žemėje, bet kol niekas toje vietoje nedaroma, daržus jau už sodų teritorijos turi daugelis žmonių. Kadangi greta miesto esanti vieta atokesnė, apskritai teritorija gana apleista, čia nevengia lankytis ir stiklelį mėgstantys šakiečiai, prasuka ir valkataujantys paaugliai. Galimai būtent tokie veikėjai ir susirentė pašiūrę po riešutu iš gretimai rastos agroplėvelės. Tačiau daržą čia turinti moteris nusprendė pašiūrę išardyti. Būtent todėl, šakietės manymu, ji ir sulaukė atsako, nors kita čia daržą turinti moteris spėja, kad „tai piemenų darbas“.

„Buvo jau ir anksčiau nuniokota, liepos 6-ąją, o paskui iš liepos 13-osios į 14-ą. Būdavo ir taip nuskina, išlaužo“, – prisimena moteris, kuriai vyras, išvydęs su žemėmis sulygintą daržą, net rekomendavo nevažiuoti ir nežiūrėti.

„Vis tiek nuvažiavau, bet rankos nusviro. Kojos ten daugiau nekelsiu. Per skaudu man ten vaikščioti. Dabar ten kas ką nori, tas tegul ir daro, nieko netvarkiau ir netvarkysiu“, – mintimis dalijosi pašnekovė.

Išties vaizdas baisus – sutryptos ir išrautos įvairios daržovės, nuniokotas ir išlaužytas šiltnamis, jo šonuose, galima spėti, ne atsitiktinai, o specialiai išpjaustytos apvalios skylės. Mažiau, bet nuniokoti ir gretimai esantys daržai. Sutikta senjorė guodėsi, kad salotas geras pirkusi ir jos tokios gražios buvusios... Šalia esančiame tvenkinuky sumesti po ranka pasitaikę sandalai, plaukioja kibiras, apgadintas, kad ir aptręšęs, bet gyventojų naudotas sandėliukas daiktams susidėti.

„Širdis sustoti gali“, – mintimis dalijasi pašnekovė, kuri dėl incidento kreipėsi ir į policiją.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.