Medžiotojų šautuvai laikomi bet kur ir bet kaip

medzioklinis sautuvas
Praėjusią savaitę policijos pareigūnai, vykdydami ginklų kontrolę, aptiko keletą atvejų, kai turimi legalūs ginklai laikomi ne jiems priklausančiose vietose. Paaiškėjo, kad asmenys, turėdami teisę laikyti ginklus, laikė juos ne seifuose ir net ne namuose. Taip neatsakingai elgėsi medžiotojai.

Fizinių asmenų, kurie laiko ginklus įvairiais tikslais, patikrinimai vykdomi kasmet ir kontrolė ginklų savininkams nėra naujovė.

Nepaisant to, kai kurie ginklų savininkai elgiasi neatsakingai. Praėjusią savaitę, vykdydami eilinę ginklų kontrolę, pareigūnai nustatė, kad 54-erių metų Šakių gyventojas laikė jam priklausantį lygiavamzdį šautuvą „AKKAR CHURCILL“ pas 51-erių metų asmenį namuose, ne seife.

Kituose namuose Šakiuose pareigūnai rado 52-ejų metų Vilniaus gyventojo šaunamąjį ginklą, lygiavamzdį šautuvą „TOZ 34 E“.

Patikrinimo metu įkliuvo pareigūnams ir Gelgaudiškio seniūnijos 54-erių metų gyventojas, kuris laikė jam priklausančius šaunamuosius ginklus (lygiavamzdį šautuvą „IZH 27 EM“, lygiavamzdį šautuvą „IZH 27“, lygiavamzdį šautuvą „IZH 27“) pas Šakių gyventoją namuose.

Dar vienas 60-metis Šakių gyventojas laikė jam priklausančius šaunamuosius ginklus ir šaudmenis (lygiavamzdį šautuvą „IZH 59 SPUTNIK“, graižtvinį šautuvą „CZ455“, graižtvinį šautuvą „CZ550“ ir 111 skirtingo kalibro šaudmenų) kito Šakių gyventojo bute, ne seife.

Taip pat policija rado 78-erių metų Kudirkos Naumiesčio gyventojui priklausantį šaunamąjį ginklą bei šaudmenis kito asmens, neturinčio leidimo laikyti (nešiotis) ginklus, namuose, ne seife.

Visais šiais atvejais tai buvo medžiotojai. Tokia medžiotojų veikla yra galimai nusikalstama, dėl to visais atvejais bus atliekamas tyrimas pagal LR BK 255 str. 1 dalį. Šis straipsnis numato atsakomybę tiems, kas pažeidė teisėtai turimo šaunamojo ginklo, šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų laikymo taisykles ir dėl to sudarė sąlygas kitam asmeniui neteisėtai jais pasinaudoti, padarė baudžiamąjį nusižengimą, bus baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu. Kai kuriems asmenims pradėtas tyrimas ir pagal LR BK 253 str. 2 dalį, kuri apibrėžia atsakomybę asmenims, kurie disponavo ginklais neturėdami leidimo. Pagl šią straipsnio dalį asmenims gresia laisvės atėmimas nuo 4-erių iki 8-erių metų.

Šiais metais po to, kai pavasarį tarnybos metu Mažeikių rajone buvo nušautas policijos pareigūnas, buvo paskelbta, kad policijos pareigūnai suintensyvins ir nelegaliai laikomų ginklų paiešką. Nelegalius ginklus vis dar masiškai laiko brakonieriai arba pasitaiko atvejų, kada ginklai saugomi, perduodami karta iš kartos kaip palikimas ir nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Surasti nelegalius ginklus yra sudėtinga, o už tokių ginklų laikymą ar disponavimą gresia jau žymiai didesnė atsakomybė nei už teisėtai laikomus ginklus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.