Po išgertuvių sėdęs prie vairo, toli nenuvažiavo

Pernai metų rudenį prie vairo sėdęs išgėręs Šakių rajono gyventojas įkliuvo pareigūnams. Jam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis, už tai jam grėsė baudžiamoji atsakomybė. Teismas vyrą atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Šių metų vasario 26 d. Marijampolės apylinkės teismo Šakių rūmų teisėja Loreta Masevičiūtė viešame teisiamajame posėdyje išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje buvo paskelbtas nuosprendis rajono gyventojui, kuris vairavo išgėręs. Vyriškis neturi išsilavinimo, niekur nedirba, lig tol nebuvo teistas, bet buvo kaltinamas padaręs nusikalstamą veiką, numatytą LR BK 2811 straipsnio 1 dalyje, kuri apibrėžia atsakomybę vairavusiems neblaiviems asmenims. Už tokį nesunkų, bet tyčinį nusikaltimą grėsė bauda ir areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.
 
Teismas nustatė, kad kaltinamasis 2019 m. lapkričio 5 d. apie 5 val. 40 min. gatvėje vairavo kitam asmeniui priklausantį automobilį „AUDI 80“ būdamas neblaivus. Tą pačią dieną 10 val. jam buvo nustatyta 2,59 prom. etilo alkoholio. Kaltinamasis teisme pripažino kaltę dėl jam inkriminuojamo nusikaltimo, paaiškindamas, kad alkoholį vartojo visą savaitgalį, o savaitės pradžioje jam paskambino kaimynė ir paprašė nuvežti į polikliniką. Atsibudęs nesijautė neblaivus. Jo koordinacija buvo gera, nesvirduliavo. Nuvežęs kaimynę į ligoninę, jis norėjo grįžti į namus, tačiau prie parduotuvės „Norfa“ buvo sustabdytas policijos pareigūnų. Jam buvo nustatytas girtumas, su kuriuo sutinka. Neigiamai vertina savo elgesį. Anksčiau už kelių eismo taisykles nėra baustas. Proceso metu paaiškėjo, kad ir automobilis „Audi 80“ priklausė tai pačiai kaimynų šeimai, kurios šeimininkė paprašė nuvežti į gydymo įstaigą. Moteris neįtarė, kad vairuotojas buvo prieš tai vartojęs alkoholio.

Automobilio savininkai paprašė teismo grąžinti mašiną, nes ji yra reikalinga kasdieniniam naudojimui.

Kaltinamasis pirmą kartą padarė nesunkų tyčinį nusikaltimą, nėra teistas, administracine tvarka nebaustas, apie gydymą psichikos sveikatos įstaigose duomenų byloje valstybinis kaltintojas nepateikė. Kaltinamojo atsakomybę lengvinančia aplinkybe teismas laiko tai, kad jis prisipažino ir gailisi padaręs nusikaltimą; jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių teismas nenustatė. Todėl dėl nusikalstamos veikos, numatytos BK 2811 straipsnio 1 dalyje, teismas atleido kaltinamąjį nuo baudžiamosios atsakomybės BK 40 straipsnio pagrindu pagal laidavimą be užstato ir perdavė jį dvejų metų laikotarpiui kito asmens atsakomybėn. Teismas taip pat skyrė baudžiamojo poveikio priemonę – uždraudė naudotis teise vairuoti transporto priemones 2-ejus metus ir 6 mėnesius. Teismas taip pat paskyrė kaltinamajam pagal BK 72 straipsnyje numatytą baudžiamojo poveikio priemonę ir konfiskavo iš jo automobilio „AUDI 80“ vertę atitinkančią pinigų sumą – 331 eurų valstybės naudai, o patį automobilį teismas grąžino jo savininkams.

„Draugo“ inf

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.