Vandalizmas Batiškių kapinėse – niekinantis užrašas ant paminklo

uzrasas ant paminklo
Holokausto aukų pagerbimo išvakarėse, antradienį, Šakių seniūnijos darbuotojų, užsukusių į Batiškių fašizmo aukų kapines, laukė nemaloni staigmena – aptiko vieną išniekintą paminklą.

Rugsėjo 22 d. policijai Šakių seniūnija turėjo pranešti apie nemalonų vandalizmo atvejį kapinėse, kurį aptiko atvykę į Batiškių kapines, kur kasmet rajono gyventojai rugsėjo 23 d. renkasi pagerbti Holokausto aukų. Ant vieno iš kapinėse esančių paminklų šono raudonais dažais išpaišytas užrašas anglų kalba, kurį galima suprasti kaip „Fuck Straggots“ (velniop, niekšai). Ant išniekinto paminklo yra lentelė, kurioje nurodoma, kad jis yra pastatytas Gurskų šeimai ir dar šešiolikai rajono gyventojų atminti. Nuo kada ant šio paminklo yra aerozoliniais dažais užpurkštas užrašas, neaišku, nes seniūnijos darbuotojai į kapines užsuko besiruošdami minėjimui, norėdami pasižiūrėti, ar viskas tvarkoje, patvarkyti aplinką.
 
Policija skelbia, kad nuostoliai kol kas nustatinėjami, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 312 str. 2 dalį. Minėtas straipsnis skelbia, jog tiems, kas atliko vandališkus veiksmus kapinėse ar kitoje viešoje  vietoje arba dėl rasinių, nacionalinių ar religinių motyvų išniekino kapą ar kitą pagarbią vietą, bus baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius sako, kad surasti, kas taip pasielgė kapinėse, bus itin sunku, nes Batiškių kapinės yra užmiestyje, Giedručių kaime, aplink miškai, o gyventojų, kurie galimai galėjo kažką pastebėti, čia yra vos keletas, vaizdo stebėjimo kamerų aplink nėra. Todėl pareigūnai prašo visuomenės pagalbos: jeigu kas nors ką nors žino ar matė, ar turi kokios nors vertingos informacijos apie šį incidentą, pranešti jiems nedelsiant.  

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.