Kilnus pareigūno poelgis išgelbėjo pakeleivį nuo šalčio

mureika andrius
Žvarbų vakarą pakelėje bestoviniuojantį vyriškį nuo sušalimo išgelbėjo Šakių rajono policijos komisariato vyriausiasis tyrėjas Andrius Mureika, kuris padėti žmogui sustojo ne tarnybos metu. Šakių PK nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Priešventinis laikotarpis yra pats metas daryti gerus ir kilnius darbus. Kartais netgi nereikia įdėti tam didžiulių pastangų, pakanka tik pasielgti pilietiškai – taip, kaip pasielgė Šakių rajono policijos komisariato tyrėjas Andrius Mureika, kuris neliko abejingas sušalusiam pakeleiviui.
 
Šaltą gruodžio 2-osios vakarą, jau sutemus, apie 20 val. Šakių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas A. Mureika ne darbo metu, važiuodamas Šakių link keliu Išdagai–Naudžiai–Valakbūdis, pastebėjo pakelyje sunkiai einantį vyriškį. Vyriškis buvo įsikibęs į dviratį, tačiau vos judėjo. Pareigūnas, nors ir ne tarnybos metu, apsisuko ir privažiavo prie stoviniuojančio pakeleivio pasiteirauti, ar šiam nereikia pagalbos, nes vyriškiui sunkiai sekėsi judėti, o lauke jau spaudė šaltukas. Be to, anot paties A. Mureikos, jam kilo įtarimas, kad vyriškis gali būti tas pats asmuo, dėl kurio, kaip dingusiojo be žinios, buvo paskelbta paieška.

Iš tiesų šių metų lapkričio 25 d. rajono policijos komisariatas buvo gavęs pranešimą, kad rugpjūčio 10 d. iš namų Naudžių kaime (Šakių sen.) išėjo ir jau porą mėnesių negrįžta vyras (gim. 1963 m.), o jo paieška kol kas nebuvo sėkminga. Tačiau vyriškio artimiesiems ir pareigūnams yra žinoma, kad jis iš sesers namų išeina ne pirmą kartą, po keleto mėnesių buvimo „nežinia kur“ vėl sėkmingai grįždavo į sesers namus.

Pasak pareigūno A. Mureikos, galimai pradingėlis tą šaltą trečiadienio vakarą ėjo sesers namų link, tačiau nežinia, ar tikslą būtų pasiekęs, nes buvo sušalęs, su juo sunkiai sekėsi susikalbėti. Tyrėjas A. Mureika sušalusiam paklydėliui atidavė savo pirštines ir nedelsiant juo pasirūpino.

„Bandžiau paklausti, jau kai buvo greitosios automobilyje, ar tai tas pats žmogus, kurio ieškome, tačiau jis kalbėjo sunkiai. Bet užteko, kad pasakė savo vardą, taip ėjo suprasti, jog tai tas pats paieškomas asmuo. Kitą dieną vyriškis kalbėjo jau visai kitaip – rišliai, vadinasi, buvo labai sušalęs“, – prisiminė detales pareigūnas.

Vėliau už šį pilietišką poelgį rajono pareigūnams padėkojo ir išgelbėto vyriškio sesuo. Paklaustas, ar dažnai tenka daryti gerus darbus ne tarnybos metu, kai uniforma jau padėta į šalį, A. Mureika išlieka gan kuklus ir sako, jog ne kasdien taip pasitaiko, bet jeigu yra galimybė, jis visada būna pilietiškas – bet kokiu metu stengiasi padėti žmonėms. Pasak A. Mureikos, gal gyvenant didmiestyje pasitaikytų ir daugiau situacijų, kad reiktų pademonstruoti savo pilietiškumą, tačiau mūsų mažame, ganėtinai ramiame rajone jų būna ne taip dažnai.

Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius vyriausiąjį tyrėją išgyrė ne tik už šį pilietišką poelgį, bet pagyrų negailėjo už A. Mureikos atsidavimą darbui, iniciatyvumą, mokėjimą dirbti komandoje, dalyvavimą įvairiose veiklose.

A. Mureika yra aktyvus įvairių policijos konkursų dalyvis – pernai Lietuvos policijos komandos konkurse atstovavo Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato komandai, su kuria užėmė antrą vietą. Užpernai – su apskrities komanda respublikinėse varžybose užėmė trečią vietą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.