Judėjimo kontrolės paisė ne visi – apsisukti teko 73 automobiliams

patikra postuose1
Vykdant judėjimo kontrolę keliuose, policijos pareigūnai pastebėjo, kad vairuotojams labai trūksta supratimo, kaip elgtis – kai kurie nesustoja netgi prie ženklo „STOP KONTROLĖ“, taip pažeisdami taisykles. Be to, dažnai vairuotojai nebūna iš anksto paruošę patikrai reikalingų dokumentų. D. Pavalkio nuotr.

Savaitgalį judėjimo kontrolę keliuose atlikę pareigūnai darbo nestokojo – iš viso rajone buvo patikrinta apie 5 tūkst. transporto priemonių, iš jų apsukti 73 automobiliai, o dar penkiems asmenims surašyti protokolai dėl karantino taisyklių pažeidimų.

Anot Šakių rajono policijos komisariato l.e.p. viršininkės Ingridos Pranskaitienės, dažniausiai žmonės nesilaikė ribojimo dėl vykimo kartu ta pačia transporto priemone iš skirtingų šeimų ir ūkių (kaimynai) ir iš kitos savivaldybės. Taip pat keliuose budėję pareigūnai surašė 18 protokolų ir dėl kitokių Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų – pasirodo, vairuotojai sėdo prie vairo ir neblaivūs (vienas atvejis), ir be draudimo, ir be techninės apžiūros pažymėjimo, ir be vairuotojo pažymėjimo.

Pareigūnai įspėja gyventojus, kad žmonės nerizikuotų, nes nuo 23 iki 27 d. žadama griežtai žiūrėti į pažeidimus ir nesuveiks jokie  pasiteisinimai, pavyzdžiui, tokie kaip uošvienės, kuri gyvena atskirai ir yra kitas ūkis, nėra kam nuvežti į parduotuvę, į bankomatą ir t.t.), o kaip yra žinoma, dėl karantino taisyklių pažeidimo įspėjimas nenumatytas, iš karto skiriama bauda (nuo 500 eurų). Anot I. Pranskaitienės, vykdant judėjimo kontrolę šį savaitgalį daugiau  jokių incidentų nebuvo fiksuota, bet nepatenkintų buvo, tačiau labai nedaug. Pasak pareigūnų, eismas vyktų patikros punktuose greičiau, jei žmonės laikytųsi KET ir sustotų prieš ženklą „STOP KONTROLĖ“, o ne lauktų, kol pareigūnai stabdys.

„Kai ženklo nesimato per kitus automobilius, tada reguliuojame eilę, bet dažnas su automobiliu stodavo už ženklo. Bausim ir už šį pažeidimą ir už tai, kad sustoja kas antras vairuotojas. Kol pareigūnai nepasako, neįjungia avarinio. Kai atidaro langą, žiūri ir laukia, kol bus pradėta klausinėti, tada puola ieškoti dokumentų, kurie dažnai būna „kažkur“, tada dar paberia juos salone“, – apie situaciją kontrolės punktuose informavo ir apgailestavo l.e.p. viršininkė I. Pranskaitienė.

Pareigūnė sako, kad sunku suprasti tokį vairuotojų elgesį, nes informacijos yra pakankamai, tačiau vos vienas kitas sustojęs turėdavo jau parengęs dokumentus (į laidotuves važiuojantys turi turėti mirties liudijimą, iš kitos savivaldybės važiuojantys – nekilnojamojo turto dokumentus, kitus reikalingus dokumentus). Anot pareigūnų, jie gali tikrinti duomenis duomenų bazėse, bet tikrinimas užtrunka, todėl ir prašoma pasiruošti patiems vairuotojams dokumentus. Pareigūnai pastebi, kad trūksta sąmoningumo ir domėjimosi situacija, kas vyksta Lietuvoje dėl karantino sąlygų sugriežtinimo, ko gero, retas kuris vairuotojas skaitė Vyriausybės nutarimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.