Policija keliuose fiksuoja įvairių pažeidimų

kvederevicius ausrys
Sausio mėnesį policijos pareigūnai pakeitė judėjimo ribojimų priemonių įgyvendinimo planą – daugiau pajėgų skiriama savaitgaliais, mažiau – darbo dienomis. Praėjusią savaitę rajone taip pat buvo organizuojami kontrolės postai, o judėjimo kontrolė aktyviau buvo vykdoma mobiliuoju principu iš anksto neskelbiamose vietose ir neskelbiamu laiku.

Nuo penktadienio rajono policijos pareigūnai, padedami pasieniečių, suaktyvino judėjimo kontrolę ir rajono keliuose. Šį kartą pareigūnai nepateikia oficialios statistikos, kiek per praėjusią savaitę patikrino automobilių, tačiau praneša apie apsuktas transporto priemones ir už įvairius pažeidimus surašytus protokolus. Nuo penktadienio stacionariuose postuose pareigūnai apsuko 36 transporto priemones, kurių vairuotojai keliavo be pagrįstos priežasties. Per tris savaitgalio dienas pareigūnų buvo įspėti 35 asmenys, o 17-ai surašyta administracinės teisės nusižengimo protokolai. Šešiems asmenims pareigūnai protokolus surašė už karantino sąlygų pažeidimus, dar trys asmenys įkliuvo pareigūnams, kad sėdosi prie vairo neblaivūs, o vienam asmeniui buvo surašytas protokolas už akcizais apmokestinamų prekių įsigijimą, gabenimą, laikymą ir t.t., dar aštuoni protokolai surašyti už įvairius kitokius pažeidimus.
 
Judėjimo kontrolę tarp savivaldybių ir savivaldybės ribose atliekantys pareigūnai pastebi, kad po švenčių eismo intensyvumas yra sumažėjęs, o žmonės be pagrįstos priežasties keliauja mažiau. Be to, policijos pareigūnai tikrina, ar asmenys, kuriems privaloma laikytis saviizoliacijos, jos laikosi, o nuo sausio 1d. rajone pareigūnai tikrina 23 asmenis, kurie yra grįžę iš užsienio (daugiausiai Didžiosios Britanijos) ir privalo būti saviizoliacijoje.

Pasak Šakių rajono policijos komisariato viršininko Aušrio Kvederevičiaus, pareigūnai taip pat gauna pranešimų apie tai, jog privačiuose namuose ar butuose yra nesilaikoma karantino tvarkos ir renkasi švęsti, dažniausiai daugiau nei vieno namų ūkio šeimos nariai. Į tokius pranešimus policija taip pat reaguoja nedelsdama, o pastaruoju metu yra gauta netgi penki tokio pobūdžio pranešimai. Taip pat pareigūnams privalu yra užtikrinti tvarką ir atvirose viešose erdvėse, kad nebūtų būriuojamasi, nes iškritus sniegui  gyventojai renkasi ant kalnų pačiuožinėti. Tokio pobūdžio pranešimų per praėjusį savaitgalį rajono pareigūnai dar nėra gavę, tačiau patys patruliuodami kontroliavo ir erdves, kuriose gali būriuotis žmonės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.