Įsigaliojus naujovėms – baudos rūkantiems balkonuose

rukymas balkone
Kartu su įvairiomis nuo šių metų pradžios įsigaliojusiomis naujovėmis nuo sausio 1d. įsigaliojo draudimą rūkyti daugiabučių balkonuose reglamentuojančios Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisos. Šis įstatymas draudžia rūkyti daugiabučių namų balkonuose, terasose, lodžijose, nuosavybės teise priklausančiuose atskiriems savininkams, kai bent vienas namo gyventojas prieštarauja rūkymui.
 
Kol kas Šakių rajono policijos komisariatas negavo skundų dėl rūkančių kaimynų, bet jeigu tokių atsirastų, tada tame name įsigaliotų draudimas rūkyti ir daugiabučio namo administratorius turėtų įrengti apie draudimą rūkyti pranešančius patvirtintos formos informacinius ženklus. Tokia tvarka įsigaliotų, jeigu pasiskųstų bent vienas namo gyventojas. Teisės aktų normose taip pat įtvirtinta, kad pastato (buto) savininkas ar kitas fizinis asmuo, kuris naudojasi pastatu (butu) ir jame rūko, privalo užtikrinti, kad tabako dūmai nepatektų į kito savininko pastato (buto) patalpas bei į to paties buto patalpas.

Policijai surinkti duomenis ir pradėti administracinę teiseną yra itin sunku gavus pranešimą, nes rūkalų kvapas ir dūmai, kol atvyks pareigūnai, gali būti jau išsisklaidę. Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius sako, jog aplinkiniai gyventojai patys gali fiksuoti savo turimais įrenginiais (telefonais, vaizdo kameromis) pažeidimus, o vėliau medžiagą perduoti pareigūnams ir taip gali būti pradėta administracinė teisena prieš pažeidėją.

Administracinio nusižengimo tyrimą atliekančio pareigūno reikalavimu buto arba patalpos savininkas turės nurodyti asmens, kuris rūkė buto ar patalpos balkone, terasoje, lodžijoje, duomenis (vardą, pavardę ir gyvenamosios vietos adresą). Buto savininkas, nenurodęs asmens, kuris rūkė, turės pats atsakyti Administracinių nusižengimų kodekso nustatyta tvarka. Įsigalioję Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimai numato, kad už įstatyme nustatytų reikalavimų nevykdymą butų arba patalpų savininkams grės bauda nuo 30 iki 60 eurų, už pakartotinį nusižengimą – bauda nuo 60 iki 120 eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.