Keliauja ir su priežastimi, ir be jos

policija ziema
Nors įprastai kontrolė vykdoma keliuose, tačiau policijos pareigūnų dėmesio galima tikėtis ir dažniau lankomose viešose vietose, tarp kurių ir žiemos pramogautojų pamėgti kalniukai. Facebook nuotr.


Praėjusį savaitgalį policijos kontrolės postuose vėl buvo suintensyvinta judėjimo kontrolė, kurios metu per tris dienas pareigūnai apsuko 50 automobilių, įspėti 69 vairuotojai. Atsirado asmenų, važiuojančių į taip vadinamus socialinius burbulus.
 
Nors judėjimo kontrolę policijos pareigūnai vykdo kasdien, tačiau ji suintensyvinama savaitgaliais. Praėjusį savaitgalį rajone taip pat buvo įrenginėjami mobilūs patikros punktai, kuriuose darbavosi ir policija, ir pasieniečiai. Penktadienį pareigūnai grąžino aštuonias transporto priemones, kurios važiavo be priežasties. Dar 12-kai vairuotojų skirti įspėjimai, o trims asmenims surašyti protokolai už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus. 15-ka asmenų savo kelionę penktadienį pagrindė naujai atsiradusia tvarka – socialiniu burbulu, kada priežastis – vykti į kitą savivaldybę aplankyti vienišų asmenų.

Šeštadienį pareigūnai apsuko 34 transporto priemones, įspėjo 45 vairuotojus, o dar trims asmenims surašė protokolus už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus. 20 vairuotojų važiavo į socialinius burbulus.

Sekmadienį pareigūnai vėl grąžino aštuonias transporto priemones, 12-ka įspėjo, o vienam vairuotojui pareigūnai surašė protokolą už tai, kad asmuo vairavo neblaivus. Keturi vairuotojai važiavo į socialinius burbulus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.