Ragina neslėpti smurto artimoje aplinkoje

mockeviciute ausra
Šakių bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė ragina netylėti apie smurtą artimoje aplinkoje, o kalbėti, pranešti, ieškoti pagalbos. D. Pavalkio nuotr.

Po to, kai praėjusią savaitę šalį sudrebino kraupus nusikaltimas, kada Vilniuje vyras žiauriai subadė savo žmoną, o triukšmą girdėję kaimynai nereagavo, Šakių rajono policijos komisariato pareigūnai ragina visus nebūti abejingus, netoleruoti smurto, kad ir kokia forma jis bepasireikštų.
 
Šakių bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė išplatino informaciją, kaip ir kur pareigūnai ragina pranešti apie smurtą, o visos šalies gyventojus policija ragina netoleruoti smurto ir prisidėti prie akcijos „Tu – ne vienas (-a), kreipkis pagalbos!“
„Smurtas artimoje aplinkoje tikriausiai nestebina nei vieno, o ypač šiuo, karantino, laikotarpiu. Šiandien kaip tik skaičiau straipsnį kažkuriame iš dienraščių, kuriame stebimasi, kad nužudymo metu kaimynai girdėjo moters klyksmus, bet niekas nesureagavo“, – savo oficialioje „Facebook“ paskyroje rašo A. Mockevičiūtė.

Šioje informacijoje pareigūnė dalinasi smurto statistika mūsų rajone – vien per sausio mėnesį Šakių rajono policijos komisariate gautas 61 pranešimas apie smurtą artimoje aplinkoje, pradėti septyni ikiteisminiai tyrimai. Anot pareigūnės, paanalizavus pačius pranešimus, matyti, jog keletas nevisiškai atitinka smurto artimoje aplinkoje sąvoką – konfliktai vyko ne tarp giminaičių, taip pat buvo keletas melagingų pranešimų, galbūt norint pagąsdinti savo šeimos narį. Per pastarąjį mėnesį smurtavo arba sukėlė konfliktą 49 asmenys – 42 vyrai, 7 moterys. Iš šių atvejų netgi 29 asmenys veikos metu buvo apsvaigę nuo alkoholio. Dažniausiai smurtavo ar konfliktavo sugyventiniai  – 15 atvejų, sutuoktiniai – 11 atvejų. Apie smurtą šeimoje arba konfliktą pareigūnams pranešė 46 asmenys.

„Skaičiai tikrai nedžiugina, kaip ir nedžiugina dalis asmenų, kurie mano, kad luptis, nuolat terorizuoti kitą šeimos narį yra normalu, nedžiugina ir tai, kad nemaža dalis kaimynų apkursta, apanka gyvendami šalia smurtaujančių šeimų“, – apgailestauja pareigūnė.

Policija prašo visų, kurie mato, kad kažkas vyksta aplink gyvenamą aplinką, pranešti apie matomus, girdimus dalykus policijos pareigūnams, seniūnams, seniūnaičiams, t.y. tiems, kuriais patys pasitikite, galite ir anoniminiu būdu pranešti epolicija.lt. Tiems, kas galbūt kiekvieną dieną patiria smurtą šeimoje, pareigūnai ragina apie tai tikrai netylėti, sako, jog būtinai reikia pranešti ir kalbėtis šia tema su tais, kas gali padėti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.