Pasibaigus šildymo sezonui užsidegė katilo pakura

Šildymo sezonui pasibaigus gaisras kilo UAB „Šakių šilumos tinklai“ katilinėje – praėjusią savaitę naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį įmonės katilinėje užsidegė katilo pakura. Operatoriai gaisrą pastebėjo apie 24 valandą ir bandė patys užgesinti židinį, tačiau pajėgų buvo per maža, teko į pagalbą kviestis gaisrininkus.

Katilo eksploatavimas buvo nutrauktas tą dieną pačią dieną: baigus šildymo sezoną, apie 16 valandą jis buvo išjungtas. Tačiau vidurnaktį operatoriai pastebėjo, kad dega įrenginys, kuris paduoda kurą į katilą, vadinama pakura. Šio įrenginio vidus išklotas plastiku, kad ledu pasidengęs kuras neliptų prie metalinio rėmo. Čia ir buvo gaisro židinys.
 
Gaisro metu katilui žala nepadaryta, išdegė tik pati pakura, apdegė kabeliai, apdegė vandentiekio vamzdyno vamzdžiai. Anot įmonės direktoriaus Raimondo Rauckio, šiuo metu yra skaičiuojami nuostoliai, buvo atvažiavę atstovai iš draudimo įmonės, kurioje apdraustas bedrovės turtas.

Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektorė Aurelija Misevičienė pirmadienio rytą informavo, jog įvykis dar yra tiriamas, aplinkybės tikslinamos. Anot inspektorės, galimai gaisras kilo dėl gamybinių įrenginių gedimo technologinio proceso metu. Tačiau ši versija kol kas dar nėra oficialiai patvirtinta. Pasak inspektorės, matyt, įmonės darbininkai tikėjosi patys užgesinti gaisrą, tačiau proceso eigoje pritrūko pajėgumo, todėl buvo išsikviesti ir gelbėtojai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.