Gaisrai neįsisiautėjo, nes buvo laiku pastebėti

Savaitgalį rajono ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti trijų gaisrų, kurie visi buvo laiku pastebėti ir suvaldyti.

Penktadienio vakarą apie rūkstančius dūmus iš namo kaimynystėje pranešė Šakių miesto Birutės gatvės gyventojai. Gelbėtojams šeimininkas paaiškino, jog ant elektrinio ilgintuvo pateko vandens. Gaisras neįsiplieskė, nes buvo laiku pastebėtas, tačiau pirmadienio rytą įvykio aplinkybės dar buvo tikslinamos, o priežastys aiškinamosis.
 
Šeštadienį smulkus gaisras įsiplieskė vieno buto virtuvėje Lekėčiuose, Kauno gatvėje. Čia nuo elektrinės orkaitės laido pradegė dujų vamzdis ir įsiplieskė kibirkštys. Lekėčių ugniagesių komanda netrukus liepsną suvaldė, ugnis neįsisiautėjo.

Šeštadienio popietę net trys gaisriniai automobiliai lėkė į Gotlybiškių kaimą (Šakių sen.), Mokyklos. g, iš kur gavo pranešimą, kad dega namas. Paaiškėjo, jog gaisro židinys įsiplieskė buvusiuose kaimo kultūros namuose, kuriuose gyvena dvi šeimos. Tiesa, čia ugnis taip pat neįsisiautėjo, nes degė palėpėje buvęs senas lovos čiužinys, kurį patys gyventojai išmetė lauk – ugnis netrukus buvo suvaldyta. Anot Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresniojo inspektoriaus Rolando Pavalkio, gaisras kilo dėl vaikų neatsakingo elgesio. Pasirodo, jog vaikai palėpėje išdykavo su ugnimi – degino senus tapetus, kuriuos numesdavo ant žemės. Regis, nuo vieno iš jų žarija persimetė į seną lovos čiužinį, jis pradėjo rusenti. Pasak inspektoriaus, laimei, šis gaisras kilo dieną, buvo laiku pastebėtas, nes senas medinis namas galėjo būti staiga prarytas liepsnos. Buvęs kultūros namų pastatas nepriklauso nei savivaldybei, nei seniūnijai – neturi šeimininko. Anot inspektoriaus, prireikė nemažai laiko, kol pavyko išsiaiškinti, kas įvyko namo palėpėje, kurie ir kieno vaikai ten neatsakingai žaidė su ugnimi, o į gaisrą atskubėję trys gaisriniai automobiliai, nieko negesinę, netrukus sukosi ir važiavo atgal.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.