Mažina leidžiamų sužvejoti plėšriųjų žuvų kiekį

Nuo  gegužės 8 d. įsigaliojo naujos Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių nuostatos –  mažinamas didžiausias leidžiamų sugauti žuvų skaičius.

Siekiant apsaugoti plėšriąsias žuvis, vienos žvejybos metu bus leidžiama paimti ne daugiau kaip dvi lydekas, du sterkus, du marguosius upėtakius, du kiršlius, tris vėgėles, o bendras šių žuvų kiekis negali viršyti penkių vienetų.
 
Leidžiamas sugauti kitų žuvų skaičius nepasikeitė. Pailginti ir kai kurių žuvų rūšių žvejybos draudimo laikotarpiai: lydekas draudžiama gaudyti nuo vasario 1 d. iki balandžio 30 d., sterkus – nuo kovo 1 d. iki gegužės 31 d. Vėgėles draudžiama žvejoti neršto metu nuo gruodžio 15 d. iki sausio 31 d. Taip pat šiuo laikotarpiu bus draudžiama žvejoti Nemune nuo Gėgės upės žiočių iki Jurbarko tilto ir Nevėžyje nuo žiočių iki Babtų tilto tamsiuoju paros metu (nuo saulės laidos iki patekėjimo).

Ilgiau galios draudimas masalui naudoti žuvelę – nuo sausio 2 iki balandžio 30 dienos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.