Nusikalstamų veikų mažėja, bet daugiau įkliūva girtų vairuotojų

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, visoje apskrityje per pirmąjį metų pusmetį registruotos 1 tūkst. 34 nusikalstamos veikos. Tai yra 21,1 proc. mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Iš užregistruotų nusikalstamų veikų jau yra ištirta 70 proc. Šįmet dvigubai daugiau nustatyta neblaivių vairuotojų.
 
Pernai per tą patį laikotarpį buvo registruota 1 tūkst. 311 nusikalstamų veikų. Policijos atstovų išplatintame pranešime teigiama, kad net 54,3 proc. sumažėjo vagysčių registracija. Jeigu pernai buvo registruota 221 vagystė, tai šįmet tuo pačiu laiku tik 101.

Pareigūnai pastebi, jog net 21,9 proc. sumažėjo neblaivių asmenų, įvykdžiusių nusikalstamas veikas,  nuo 356 asmenų (2020 m.) iki 278 šiais metais. Policijos žiniomis, ženkliai pagerėjo saugumas viešose vietose, nes per 2021 metus nusikalstamų veikų, įvykdytų viešose vietose, sumažėjo 24,7 proc. – nuo 162 nusikalstamų veikų (2020 m.) iki 122 šiais metais. Taip pat 62,9 proc. sumažėjo nepilnamečių įvykdytų nusikalstamų veikų. Nežymiai mažėjo ir sunkių bei labai sunkių nusikaltimų registracija – nuo 73 iki 67 nusikaltimų šiais metais.

Per šešis šių metų mėnesius įvykdyti du nužudymai, abu jau ištirti, įtariamieji nustatyti. Nusikalstamų veikų, susijusių su narkotinėmis, ar psichotropinėmis medžiagomis registruojama daugiau nei pernai – šįmet jau 81, kai 2020 m. buvo 66 veikos. Nusikalstamų veikų, susijusių su smurtu artimoje aplinkoje, registracija panaši – pernai 280, o šįmet 270 atvejų.

Per pirmąjį šių metų pusmetį visos apskrities teritorijos keliuose ir gatvėse įvyko 48 įskaitiniai eismo įvykiai, o tai yra 4 proc. mažiau nei pernai. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės eismo įvykių sumažėjo 51,7 proc. Iš viso per pirmąjį šių metų pusmetį nustatyta 700 neblaivių vairuotojų, o pernai per tą patį laikotarpį – 446.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.