Dviračių vairuotojams priminė taisykles

saugaus eismo stoteles griske
Šakių rajono policijos komisariatas vykdė prevencinę saugaus eismo akciją  – dalijo lankstinukus, atšvaitus, ryškiaspalves liemenes, žibintus ir aiškino, koks turi būti techniškai tvarkingas dviratis. (R. Majauskaitės nuotr.)


Rugpjūčio 17 d. Kudirkos Naumiestyje ir Griškabūdyje vyko prevencinės saugaus eismo akcijos, skirtos atkreipti dviračių, paspirtukų ir kitų transporto priemonių vairuotojų bei pėsčiųjų dėmesį į saugaus eismo svarbą, skatinti visus eismo dalyvius keliuose ir gatvėse elgtis atsakingai.
 
Valstybės įmonės Lietuvos automobilių kelių direkcijos organizuojamos saugaus eismo stotelės šių metų rugpjūčio pradžioje pradėjo kelionę po Lietuvos miestus ir miestelius.

Kaip pastebėjo Šakių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė, vykdžiusi šią prevencinę priemonę, mažuose miesteliuose ypač gausu techniškai netvarkingų dviračių.

Vieniems dviratis – patogi susisiekimo priemonė, kitiems – maloni pramoga. Svarbu nepamiršti, kad, norint saugiai pasiekti savo kelionės tikslą, svarbu laikytis Kelių eismo taisyklių, kurios galioja ir dviračių vairuotojams. Apie tai buvo informuoti Kudirkos Naumiesčio ir Griškabūdžio gyventojai.

„Šiandien didžiausią dėmesį skiriame būtent dviračių vairuotojams, kurie dažnai nedėvi liemenių, neturi būtinų šviesos žibintų, atšvaitų, tvarkingo garsinio signalo. Įspėjame juos, kadangi to pasekmės yra tikrai labai skaudžios“, – sakė Šakių bendruomenės pareigūnė.

Pareigūnė A. Mockevičiūtė patikrino, kaip dviračių vairuotojai laikosi KET, dalijo vizualinę medžiagą apie reikalavimus šiems eismo dalyviams, atšvaitus, ryškiaspalves liemenes, žibintus, paaiškino apie jų svarbą, papasakojo, koks turi būti techniškai tvarkingas dviratis.

Kalbinti eismo dalyviai teigė važinėjantys atsakingai, žinantys Kelių eismo taisykles, tačiau pasitaikė ir tokių, kurie dėl keleto KET pažeidimų buvo draugiškai įspėti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.