Profesinę šventę policija paminėjo keliuose renginiuose

policijos minejimas
Minint Angelų sargų dieną ketvirtadienį Marijampolėje Šv. Vincento Pauliečio bažnyčioje renginys prasidėjo iškilmingu policijos vėliavos, kuri simbolizuoja visų pareigūnų atsidavimą savo profesijai, įnešimu į bažnyčią. Marijampolės savivaldybės administracijos nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šie metai Lietuvos policijai išskirtiniai – praėjo lygiai šimtmetis, kai spalio 2-ąją buvo pradėta minėti Policijos arba Angelų sargų diena. Praėjusią savaitę pareigūnai šią ypatingą datą minėjo net keliuose renginiuose, dėl to rajone šventinės programos buvo atsisakyta.

Pirmą kartą Policijos diena paminėta 1921 m. spalio 2 d. Kaune, o profesine švente oficialiai paskelbta 1924 m. Šiemet tradicinė šventė vyko jau rugsėjo 25d. Šiauliuose. Miesto katedroje už policiją buvo aukojamos šv. Mišios. Po to iškilminga policijos pareigūnų rikiuotė atžygiavo į centrinį miesto parką, kur šventė tęsėsi toliau. Pasak Šakių rajono policijos komisariato viršininko Aušrio Kvederevičiaus, ceremonijoje dalyvavo ir Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų komanda, tarp jų ir pora mūsų rajono komisariato atstovų. Šventė Šiauliuose buvo skirta ne tik pareigūnams, bet ir visuomenei, tad čia buvo demonstruojama, kaip ir su kokiomis priemonėmis dirba šiuolaikinė policija. Šventėje savo įgūdžius rodė tarnybiniai šunys, raitoji policija atliko parodomąją programą. Buvo galima pamatyti policijos naudojamą specialią techniką, automobilius, motociklus, ginklus, šarvuotį, policijos vadavietę. Vairavimo triukus rodė Lietuvos kelių policijos tarnybos motociklininkai su moto akrobatais.

Praėjusį ketvirtadienį iškilmingas Policijos dienos minėjimas vyko ir Marijampolėje, kur dalyvavo devyni mūsų rajono policijos komisariato pareigūnai. Marijampolės Šv. Vincento Pauliečio bažnyčioje už pareigūnus buvo aukojamos šv. Mišios, o šventinėje ceremonijoje dalyvavo visos apskrities pareigūnai ir kiti bendruomenės nariai. Šventės dalyvius sveikino ne tik Marijampolės vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Harimantas Poškevičius, bet ir policijos generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Tamulevičius, kuris nuo generalinio komisaro Renato Požėlos įteikė apdovanojimus, padėkas. Buvo pagerbti ir keletas mūsų rajono komisariato pareigūnų. Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybą trečiojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu buvo apdovanoti Šakių rajono policijos komisariato vyresnysis inspektorius, Veiklos skyriaus vyresnysis tyrėjas Ramūnas Mozūraitis, viršilė, Reagavimo skyriaus vyriausioji patrulė Vaida Ramelienė bei Reagavimo skyriaus tyrėjas, vyresnysis inspektorius Romas Gricius. Padėka buvo įteikta inspektoriui, Veiklos skyriaus tyrėjui Ovidijui Banišauskui. Už gerą tarnybą pareigūnai paskatinami ir atostogomis – penkias dienas papildomų mokamų atostogų gavo šie Šakių rajono policijos komisariato pareigūnai: Veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja, komisarė Diana Balaišienė bei Reagavimo skyriaus vyresnysis tyrėjas, inspektorius Ridas Balnaitis.

Minint Angelų sargų dieną, policijos pareigūnai neužmiršta ir policijos rėmėjų ir jaunųjų policijos rėmėjų, kurie padeda. Šiuo metu mūsų rajone yra užregistruota 10 jaunųjų policijos rėmėjų ir 8 policijos rėmėjai. Anot Šakių bendruomenės pareigūnės Aušros Mockevičiūtės, jaunieji policijos rėmėjai mokslo metais ir atostogų metu aktyviai bei iniciatyviai kartu su  policija vykdė eismo saugumo, smurto artimoje aplinkoje, nepilnamečių teisės pažeidimų, vagysčių ir kitas prevencines akcijas. Taip pat atstovaudami Šakių rajono policijai ir jaunųjų policijos rėmėjų organizacijai dalyvavo jaunimo stovyklose, kituose renginiuose. Komisariato pareigūnai labai dėkingi rėmėjams, kad jie padėjo policijos pareigūnams užtikrinti viešąją tvarką ir eismo saugumą, reagavo į įvykius, karantino laikotarpiu dirbo kontrolės postuose ir Covid-19 patikros punktuose, taip pat aktyviai dalyvavo policijos prevencinėse priemonėse. Už aktyvią veiklą ir bendradarbiavimą padėkos Angelų sargų dienos proga įteiktos jaunosioms policijos rėmėjoms Emilijai Andrijauskaitei ir Gabijai Aleksaitytei bei policijos rėmėjui Daliui Misevičiui.

Tiesa, anot komisariato viršininko, rėmėjai į šventę Marijampolėje nevyko, kadangi kai kurie dar yra moksleiviai, tad jiems padėkos įteiktos prisiderinus prie jų grafiko rajono komisariate.

Pasak Šakių rajono policijos komisariato viršininko A. Kvederevičiaus, kadangi šįmet profesinės šventės proga šventinių minėjimų netrūko, tad su kolegomis Angelų sargų diena buvo paminėta kukliai komisariate prie puodelio kavos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.