Ar išstums Helovinas tradicinę Vėlinių šventę?

klausimelis 10 29Kun. Vytautas Antanas:

Gaila, bet einama link to,  kai vyresnieji išmirs, jaunimas gali ir išstumti. Labai atakuoja, propaguoja tas naujas tradicijas. Manau, kad tai yra tam tikra ataka – už viso to stovi tam tikros jėgos. Prie visko prisideda ir prekybininkai, bet ne tik jie. Ši pasaulietinė kultūra, ideologija, vadinama naujuoju amžiumi, susijusi su okultizmu, išstumia visas senas tradicijas, ne tik mūsų ir ne tik tradicijas – jie klibina ir religinius pagrindus.





klausimelis 10 29 2Rimutė iš Gelgaudiškio:


Manau, kad neišstums. Mūsų kultūroje Vėlinės turi gilią prasmę – tai pagarba išėjusiems žmonėms, jaučiamas gyvųjų ir mirusiųjų ryšys. Helovinas irgi simbolizuoja mirusiuosius, Anapilį – tą dieną sugrįžta vėlės, tik skiriasi švenčių paminėjimo forma. Šitą švenčia daugiau jaunimas, nesigilinantis į tos šventės prasmę. Be to, Helovinas atkeliavo kaip kaukių, moliūgų šventė ir mažai ką bendro turi su mirusiųjų pagerbimu.  




Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.