Ministrė pasidžiaugė policijos darbu

Marijampolėje lankėsi vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, kuri susitiko su statutinių tarnybų atstovais ir aptarė viešojo saugumo ir civilinės saugos regione klausimus. Taip pat susitiko su savivaldos, verslo, regiono plėtros tarybos atstovais.

Marijampolės apskrities vyriausiajame policijos komisariate ministrė aptarė Policijos departamento inicijuotą pertvarką bei viešojo saugumo padėtį regione. Susitikime dalyvavo ir Šakių policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius. Atkreiptas dėmesys, kad bendras nusikalstamų veikų ištyrimo rodiklis mūsų regione yra vienas aukščiausių šalyje. Pasak ministrės, efektyvus ir proaktyvus pareigūnų darbas susijęs su unikalia pareigūnų motyvacine sistema Marijampolės komisariate.
 
Susitikimo metu taip pat kalbėta, kad Marijampolės apskrities pareigūnai suteikė svarbią pagalbą migrantų krizės akivaizdoje – pareigūnai dirbo buvusių migrantų laikinose apgyvendinimo vietose, pasienio kontrolės postuose, Kybartų užsieniečių registracijos centre.

Vėliau A. Bilotaitė susitiko su Marijampolės savivaldybės vadovais, regiono plėtros tarybos bei vietos verslo atstovais ir aptarė galimybes pritraukti investicijų į regioną, kurti darbo vietas, rengti kvalifikuotus darbuotojus. Susitikime dalyvavo ir Šakių rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis.

„Apskrityje būtina kelti viešųjų paslaugų kokybę, aktyvinti ekonomiką, didinti investicinį regiono patrauklumą. Vyriausybės programoje numatėme ne mažiau kaip 30 proc. ES fondų lėšų skirti regionų planams įgyvendinti. Regionų plėtros programos projektas jau parengtas, jis šiuo metu tobulinamas ir derinamas. Per artimiausius septynerius metus pagal tvarių miestų plėtros priemonę vien Marijampolės miestui planuojama skirti apie 18 mln. eurų. Sprendimai, kaip šiuos pinigus panaudoti, nebus nuleidžiami „iš viršaus“. Juos turi priimti patys regionų vadovai, įvertinę regiono specifiką, kontekstą ir poreikius, ir susitarę dėl bendrų žingsnių“, – savo socialinio tinklo paskyroje po susitikimo rašė ministrė ir pabrėžė, kad tikslo „įsisavinti lėšas“ nebeturi būti. Kiekvienas euras turi duoti pridėtinę vertę ir kurti naudą regiono žmonėms.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.