Ieškinį atmetė

Savivaldybės svetainėje skelbiama, kad gegužės 3 d. Regionų apygardos administracinis teismas atmetė UAB „Rinkevičiaus valymo įrenginiai“ ieškinį Šakių rajono savivaldybei dėl daugiau nei 246 tūkst. eurų žalos atlyginimo.
 
Kartu bendrovė prašė teismo iš savivaldybės priteisti 5 proc. dydžio metines palūkanas bei bylinėjimosi išlaidų atlyginimą. Teismas nė vieno iš šių reikalavimų netenkino, o klausimą dėl savivaldybės patirtų bylinėjimosi išlaidų atlyginimo perdavė spręsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.
 
Ieškinį bendrovė pareiškė teigdama, kad savivaldybė savo veiksmais užkirto bendrovei galimybę gauti pajamas iš nuotekų tvarkymo veiklos. Šios pozicijos bendrovė laikėsi neatsižvelgdama į tai, jog ir Konkurencijos taryba anksčiau buvo atsisakiusi pradėti tyrimą dėl savivaldybės veiksmų. Ši byla administraciniame teisme bendrovės iniciatyva nagrinėjama dar nuo 2020 m. balandžio mėn. Sprendimas priimtas po to, kai tas pats teismas dar 2021 m. kovo mėn. buvo nusprendęs, jog bendrovės reikalavimai savivaldybei yra nepagrįsti.

Sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.