Gelgaudiškiečiams vis nagai niežti

sviestuvai dumcius
Gelgaudiškio seniūnas Valdas Dumčius situaciją paviešino ir socialiniame tinkle, neslėpė apmaudo dėl apgadintų apšvietimo lempų, dėl tokio vandalizmo kreipėsi į pareigūnus. Asmeninio archyvo nuotr.


Kaip sako Gelgaudiškio seniūnas Valdas Dumčius, gaila, kad kol vieni tvarko, kiti – niokoja: praėjusį savaitgalį prie Gelgaudiškio pažintinio tako buvo apgadintos šešios apšvietimo lempos.
 
Pirmadienį, Parko g. pastebėjęs sugadintus šviestuvus, miestelio seniūnas V. Dumčius neslėpė apmaudo. Nusivylimo neslėpė ir Šakių kultūros centro Gelgaudiškio padalinio ūkvedys Saulius Urbanavičius, kuris priminė, kad šviestuvais apie 2018 m. buvo apšviesta Gelgaudiškio dvaro teritorija ir kaštonų alėja.

„Dalis šviestuvų nešvietė būtent kaštonų alėjoje, kadangi šviestuvai buvo tiesiog apgadinti, elektros laidai kyšojo atviri, todėl apšvietimo alėjoje nejungdavome“, – pasakojo S. Urbanavičius.

Taigi V. Dumčiui pradėjus dirbti Gelgaudiškio seniūnu, seniūnija nupirko naujas lempas, buvo sutvarkyta šviestuvų stovų elektros instaliacija, naujomis lempomis pakeistos šviestuvuose neveikiančios ir kaštonų alėja vėl vakarais nušvito.

„Išdaužytos šešios lempos, apgadinti patys šviestuvų stovai. Be abejo, kreipėmės į policiją dėl šio įvykio. Mes netoleruojam jokio vandalizmo. Jeigu tylėsim, tai ir toliau mieste niokos tai, kas yra tvarkoma, – kalbėjo V. Dumčius. – Kai pamačiau apgadintus šviestuvus, net sunku buvo patikėti, kaip taip galima elgtis.“

Seniūnas pasakojo, kad ieškojo šviestuvams lempų, mat šios yra gana brangios, o į šviestuvą montuojamos net dvi lempos, jam pavyko rasti pigesnių, kainavusių po 26 eurus. Naujas lempas į esamus šviestuvų stovus seniūnijos darbininkai sumontavo dar praeitų metų lapkritį.

„Ir visas parkas vėl švietė, žmonės galėjo išeiti pasivaikščioti ir vakarais. Buvo taip jauku, šviesu“, – pasakojo seniūnas ir patikino, kad Gelgaudiškio bendruomenė yra maža, todėl yra žinomi ir galimi šviestuvų niokotojai. Seniūnas pasakojo, kad yra vietos jaunimėlio, kuris mieste chuliganiškai elgiasi: langus padaužo, šiltnamių plėveles pjausto.

Dėl šio įvykio seniūnas kreipėsi į policiją. Padaryta turtinė žala – apie 156 eurai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 187 str. 3 d. (Tas, kas sunaikino ar sugadino nedidelės vertės svetimą turtą, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.