Vaikai piešė kūrė priešgaisrine tematika

florijono diena vaikai
Piešinių ir rašinių konkurso iniciatorius, Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Rolandas Pavalkis dėkojo vaikams, kad šie kasmet entuziastingai dalyvauja konkurse, dalyviai buvo apdovanoti padėkomis, o geriausių darbų autoriai ir prizais. D. Pavalkio nuotr.


Šakių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba kartu su savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriumi jau 20-ą kartą organizavo piešinių, rašinių bei kompiuterinės grafikos konkursą priešgaisrine tematika. Gegužės 9 d. autoriai buvo pakviesti į Priešgaisrinę tarnybą, kur buvo apdovanoti padėkomis ir prizais. Konkursas tradiciškai organizuojamas minint Šv. Florijono – ugniagesių globėjo – dieną.
 
Antradienio popietę pas ugniagesius gelbėtojus atskubėjusius moksleivius, darželinukus pirmiausiai pasveikino šio konkurso sumanytojas, Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Rolandas Pavalkis, paminėdamas, kad šis konkursas jubiliejinis ir pasidžiaugė, kad vaikai vis dar noriai jame dalyvauja. R. Pavalkis informavo, kad šiais metais kone iš visų rajono ugdymo įstaigų buvo pateikti 204 piešiniai priešgaisrine tema, 66 kompiuterinės grafikos darbai ir 10 rašinių.

Sveikinimo žodį taręs Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Rekešius taip pat pasidžiaugė, kad vaikai, jų mokytojai ir auklėtojos randa laiko dalyvauti konkurse. Anot viršininko, šis konkursas skirtas ne tik gaisrų prevencijai, bet ir piešimo įgūdžiams gerinti.

„Mes viliamės, kad piešdami mūsų profesiją, apsilankydami pas ugniagesius gelbėtojus susipažįstate su šia profesija iš arčiau ir iš jūsų tarpo kažkas užaugęs galbūt pasirinks ugniagesio profesiją. To ir linkiu jums“, – sakė V. Rekešius.

Jis dėkojo visiems, prisidedantiems prie konkurso organizavimo ir linkėjo, kad gyvenimuose, ateityje ir kasdienoje būtų kuo mažiau dūmų.

Seimo narės Irenos Haase sveikinimai ir padėkos, kurias įteikė visuomeninis patarėjas Gintautas Pilypaitis, buvo skirti šio konkurso organizatoriui R. Pavalkiui bei vertinimo komisijos nariams.

Konkurso organizatoriams dėkojęs bei sveikinimo žodžius konkurso dalyviams skyręs Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas pasidalino apžiūrint parodą jam į akis kritusiu vienu užrašu ant piešinio ir palinkėjo, kad „ugnis tegul būna draugas, o ne priešas“.

Visiems konkurso dalyviams buvo įteikti ugniagesių padėkos raštai už dalyvavimą, o geriausių piešinių, rašinių bei kompiuterinės grafikos autoriams skirti diplomai bei simbolinės dovanos.

florijono diena gesinimas
Tą dieną moksleivių laukė ir daugiau pažinties su ugniagesio profesija akimirkų. Ugniagesiai gelbėtojai Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos kieme pademonstravo, kaip gesinamas, pjaustomas automobilis ir gelbstimas įstrigęs žmogus. Didelių emocijų vaikams sukėlė beveik iki medžių viršūnių trykštanti „vandens vėduoklė“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.