Naujas kelias sujungė Kriūkus ir Kauną

keliasLiepos 13 dieną oficialiai buvo padėti parašai, liudijantys apie naujai asfaltuoto kelio, jungiančio Kriūkus ir Kauno rajoną, atidarymą. Panemunių regioninio parko teritorijoje naujai asfaltuotas kelias bus naudingas ne tik kriūkiečiams, bet ir turistams.

Nuotr. Nuo šiol kriūkiečiai į Kauną važiuos naujai asfaltuotu ir kur kas trumpesniu keliu nei anksčiau.

Kauno rajoną ir Kriūkus sujungęs asfaltuotas kelias buvo pradėtas tiesti praėjusiųjų metų rudenį. Konkursą laimėjusio UAB „Alkesta“ darbuotojai objekto darbus atliko per nepilnus metus. Per šį laiką iš pagrindų buvo išasfaltuotas 7,5 km buvusio žvyrkelio. Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos lėšomis finansuojami šio kelio ruožo darbai kainavo apie 5 mln. litų.
 
Liepos 13 dieną Kriūkuose lankėsi valstybinė komisija, kurią sudarė Panemunių regioninio parko, Marijampolės regioninių kelių, Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos atstovai. Jie pasirašė dokumentus, leidžiančius oficialiai eksploatuoti naująjį kelią. Oficialiame akto pasirašymo renginyje dalyvavęs rajono meras J.Bertašius sakė, kad šis kelias yra vienas geriausių rajone. „Kelio kokybė yra labai gera. jo pagrindas buvo padarytas iš rudens ir labai geras. Padaryta labai daug nuvažiavimų, leidžiančių įvažiuoti į laukus, namus“,- kalbėjo meras.

Pasak rajono vadovo, šis kelias yra respublikinės reikšmės. Visai Panemunei atsivėrė galimybė turėti asfaltuotą kelią, jungiantį su Kauno rajonu. Panemunė taps reikšmingu rajono kampeliu. Manoma, kad tai pagyvins turizmą šiame regione, gali kilti ir Kriūkų apylinkėse esančio nekilnojamojo turto vertė.

Nemažai prie kelio tiesimo darbų prisidėjusi Kriūkų seniūnė Ona Rakauskienė sakė, kad šis kelias seniai buvos reikalingas kriūkiečiams. „Važiuojant į Kauną anksčiau tekdavo daryti ne mažą lanką. Žmonės labai patenkinti šiuo keliu. Ir džiaugiasi, ir dėkoja, kad yra toks kelias“,- sakė seniūnė O. Rakauskienė.   

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.