Šunžudys teisme išspaudė ašarą

kareivaMindaugas ŠIMKŪNAS

Praėjus vos savaitei po to, kai Šakiuose žiauriai nužudė šunį, Lukšiuose savo gyvenamąją vietą deklaravęs, tačiau Šakiuose gyvenantis Rolandas Kareiva (gim. 1971m.) stojo prieš teismą. Puikiai rajono teisėtvarkos pareigūnams pažįstamas vyriškis buvo teisiamas aštuntąjį kartą.  Iki šiol jis teisiamųjų suole sėdėjo už chuliganizmą, apysunkį kūno sužalojimą, bet dažniausiai – už vagystes. Beje, vienos eismo nelaimės metu R.Kareiva buvo patyręs sunkią galvos traumą. Ne kartą jam buvo skiriamos ir psichiatrinės ekspertizės, po kurių paaiškėdavo, kad R.Kareiva – pakaltinamas.

Nuotr. Susigraudinęs R.Kareiva teismui prisiekinėjo daugiau gyvenime tokių dalykų nebedarysiąs.


Šį kartą jam buvo pareikštas kaltinimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.
 
Pamatė mažametis

 
Liepos 13-os vakare egzekucija buvo surengta Šakiuose, P.Vaičaičio gatvėje esančioje sodyboje, kurioje gyvena Sergejus Polovnikovas.

Šioje gatvėje gyvena ir verslininkė, keturių vaikų motina Loreta Valaitienė. Tos dienos vakare ji išgirdo savo mažamečio vaiko klyksmą. Kaip pasakojo moteris, vaikas pribėgo prie jos ir, sunkiai tardamas žodžius, pasakė: „Mama, žiūrėk, šuniuką sukapojo“.

Pasirodo, moters kaimynystėje esančioje S. P. sodyboje tąkart niekšiškai darbavosi neblaivus lukšietis R. Kareiva.

„Aštuonerių metų vaikas matė, kaip tas vyras su kirviu kapojo šunį“,- apie šiurpų įvykį pasakojo L. Valaitienė. Sadistiško poelgio pabaigą regėjo ir L. Valaitienė, kuri netrukus apie įvykį pranešė policijai.

„Jau suaugusiam žmogui plaukai pasišiaušia, tai ką kalbėti apie vaiką. Mes tą šunį ne vieną kartą esame šėrę. Matyt, tam žmogui baigėsi kantrybė ir užmušė šunelį“,- kalbėjo L. Valaitienė.

Pasak moters, kaimynystėje įvykdytas šiurpus nusikaltimas labai sukrėtė jų šeimą.

Netrukus įvykio vietoje pasirodę policijos pareigūnai sulaikė neblaivų šuns žudiką. R.Kareiva iš karto pripažino savo kaltę. Jis buvo sulaikytas dviem parom.

Šakių rajono Valstybinės maisto ir veterinarijos vyriausiasis veterinarijos gydytojas – inspektorius Alvydas Pilipauskas taip pat apsilankė nelaimės vietoje. Inspektorius konstatavo, jog šuneliui buvo suknežinta galva.

„Paprašė Serioga“

Ir rajono apylinkės teisme nagrinėjant baudžiamąją bylą R.Kareiva pripažino savo kaltę, nuoširdžiai gailėjosi.

Pasakodamas apie tos dienos įvykius vyriškis pripažino, kad vakarop atėjo pas Seriogą (Sergejų Polovnikovą – red.). Vyrai gerokai išgėrė. Būtent tada ir kilo žiaurus sumanymas. „Serioga manęs paprašė užmušti tą šunį“,- pasakojo R.Kareiva.

Iš namo šeimininko gavęs kirvį, R.Kareiva netrukus įvykdė egzekuciją. „Į kaktos sritį kirvio pentimi sudaviau tris smūgius, ir viskas“,- kalbėjo šunžudys.

Paklaustas, kodėl taip su savo šunimi negalėjo pasielgti pats jo savininkas, R.Kareiva atsakė, kad S.Polovnikovas buvo labai girtas. „Jis man sakė, kad gali nepataikyti, todėl paprašė manęs“,- teigė Šakių miesto gyventojas.

R.Kareiva teigė nežinąs, kodėl reikėjo šunį užmušti. „Buvo senas, kokių 15 - 16 metų. Be to, man sakė, kad ir ligą kažkokią turėjo“,- spėliojo vyriškis.

Kodėl šuns nebuvo galima „užmigdyti“? „Tai kad Serioga pinigų visai neturi, kur jis ten pas veterinarus eis“,- stebėjosi šakietis.

Po egzekucijos vyrai dar išgėrė, ir R.Kareiva išėjo namo. Užkasant užmuštą šunį jis nedalyvavo.

„Daugiau niekada“

Tardamas paskutinį žodį R.Kareiva susigraudino, išspaudė ašarą, tikino, kad daugiau gyvenime tokių dalykų niekada nebedarys. Jis taip pat pastebėjo, kad jeigu jie nebūtų buvę girti, šuo gal ir šiandien gyventų.

Rajono apylinkės teismas pripažino R.Kareivą kaltu ir paskyrė jam 7 mėnesių viešųjų darbų bausmę. Kas savaitę visuomenės labui nuteistasis turės padirbėti po 40 valandų.

Dėl gyvūnų kankinimo šiemet rajono policijos komisariate tai trečias ikiteisminis tyrimas. Praėjusį pavasarį Žvirgždaičiuose buvo rastas maišas su nušautais keturiais vilkšuniais. Vienas atvejis užfiksuotas Lekėčiuose, kur buvo šauta į katiną.

Beje, po ilgo laiko tai pirmas oficialus žmonių kreipimasis į pareigūnus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.