Tramdė išsišokėlius

Rugpjūčio 15 dienos vakare VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pareigūnai akis į akį susidūrė su nepaklusniais, neblaiviais šakiečiais, kurie patikrinimo metu nemandagiai elgėsi su juos tikrinusiais pareigūnais. Abiem sulaikytiesiems asmenims pradėta administracinė teisena dėl pasipriešinimo VSAT pareigūnams.

Rociškių užkardos pasieniečiams teko fizine jėga ir specialiosiomis priemonės tramdyti du agresyvius lengvojo automobilio keleivius. Sekmadienį vakare VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pareigūnai ties Šakių rajono Sudargo kaimu sustabdė patikrinti lengvąjį automobilį „Citroen Xantia“. Jį vairavusios moters ir transporto priemonės dokumentai buvo tvarkingi, tačiau patikros metu nepasitenkinimą ėmė reikšti du 30 ir 32 metų keleiviai. Du akivaizdžiai neblaivūs Šakių rajono gyventojai savo pareigas atliekančiais VSAT pareigūnus ėmė plūsti necenzūriniais žodžiais, grasino susidoroti ir nevykdė teisėtų pasieniečių reikalavimų. Sulaikymo metu abu šakiečiai aktyviai pasipriešino, todėl VSAT pareigūnams teko panaudoti fizinę jėgą ir abu chuliganus tramdyti ašarinėmis dujomis bei antrankiais. Privalomų dokumentų pasienio ruože neturėjusiam 32 metų Šakių rajono gyventojui nustatytas 2,55, jo bendrakeleiviui – 1,87 promilių girtumas. Abiem sulaikytiesiems pradėta administracinė teisena dėl pasipriešinimo VSAT pareigūnams. Surinktą medžiagą pasieniečiai perduos Šakių rajono apylinkės teismui, kuris priims sprendimą, kaip bausti abu chuliganus. 32 metų „Citroen Xantia“ keleiviui taip pat teks atsakyti administracine tvarka už tai, kad jis, būdamas pasienio ruože, neturėjo privalomo asmens dokumento. Abu sulaikytieji po apklausos paleisti. Jiems įteikti šaukimai atvykti į Rociškių užkardą, kur pasieniečiai atliks formalumus pradėtoje administracinėje teisenoje dėl pasipriešinimo savo pareigas vykdžiusiems VSAT pareigūnams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.