Šakių rajone rasta daugiau kaip 3 tonos nelegaliai laikytų degalų

degalaiRugsėjo 22 d. Marijampolės apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – AVMI) informuoja, kad patikrinus Šakių rajono savivaldybės gyventojui priklausantį arkinį sandėlį, jame rasta 3 tonos dyzelinių degalų ir 150 litrų benzino.

Nuotr. Statinės su degalais buvo užkrautos maišais bei kitais daiktais.


Marijampolės AVMI Akcizų administravimo skyriaus, Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir Šakių rajono policijos komisariato darbuotojai, atlikę operatyvų patikrinimą, sandėlyje aptiko 3 kubinių metrų tūrio antžeminę talpyklą, neįregistruotą Marijampolės AVMI, bei metalines statines po 200 litrų, kuriose buvo laikomas dyzelinis kuras. Statinės buvo užkrautos maišais bei kitais daiktais. Antžeminė talpykla buvo pritaikyta degalų perpylimui į transporto priemonių kuro bakus – sumontuotas mechaninis siurblys ir skaitiklis. Benzinas buvo laikomas plastikinėse talpose po 20 litrų.
 
Degalų savininkas patikrinimo metu dyzelino ir benzino įsigijimą patvirtinančių dokumentų nepateikė. Jis teigė esą dalį degalų įsigijęs iš nepažįstamo asmens, kitą dalį pirkęs iš vietinių degalinių ir naudojęs savo reikmėms, o apie tai, kad kuro talpyklą reikia registruoti, nežinojo.

Asmuo, laikęs kurą neregistruotose talpyklose, pažeidė Naftos produktų, biokuro, bioalyvos ir kitų degiųjų skystų produktų gabenimo ir laikymo kuro talpyklose taisykles bei Administracinių teisės pažeidimų kodeksą. Jam surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas, skirta 1000 litų bauda. Taip pat pažeidėjui yra surašytas mokesčių administratoriaus nurodymas sumokėti daugiau kaip 3000 litų akcizo mokesčio.

„Fizinis asmuo, įsigijęs kuro savo asmeninėms reikmėms tenkinti, privalo užregistruoti talpyklą mokesčių inspekcijoje, vesti kuro apskaitą bei turėti jo įsigijimo dokumentus. Marijampolės AVMI nuolat keičiasi informacija su kitomis kontroliuojančiomis institucijomis ir nuolat vykdo bendrus patikrinimus, kurių metu dažnai nustatomi akcizinių prekių gabenimo, laikymo pažeidimai“, - sako Marijampolės AVMI viršininko pavaduotoja Birutė Akucevičienė. Ji taip pat pažymi, kad šiuo metu yra itin sustiprinta kontrolė asmenų, dažnai kertančių Rusijos federacijos sieną ir galimai gabenančių pigesnį kurą ar kitas akcizais apmokestinamas prekes: šiais metais pagal iš muitinės gautus pranešimus apie tokius asmenis ir nustačius, kad įvežtas kuras yra išpiltas iš kitos transporto priemonės, Marijampolės apskrityje priskaičiuota daugiau kaip 11 tūkst. litų akcizo mokesčio.

Mokesčių inspekcija primena, kad apie pastebėtus mokestinius pažeidimus galima pranešti trumpuoju VMI pasitikėjimo telefonu 1882, užpildžius anketą interneto svetainėje www.vmi.lt ar apsilankius savo gyvenamosios vietos mokesčių inspekcijoje.

Jolanta Vaičaitienė, Marijampolės apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos atstovė spaudai

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.